Ruski SF klasik Solaris otvorio je najavni vikend Fantastica, a danas vas očekuje korejski fantasy triler Došljak!

 

Najavni vikend 23.06. – Solaris. Fotografija: Nikola Madunović.

Jučer, 23. lipnja započeo je najavni vikend sedmog izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala. Visoke temperature je gasila šuma kojom je okružena ljetna pozornica Tuškanac i pop-up Summer Garden by Swanky Mint Hostel, razigrani lounge u kojem su se ispijali kokteli i slušala super muzika uz DJ Sinke Fresha-a.

Danas, 24. lipnja s početkom u 21:15h, na velikom platnu gledamo briljantni korejski fantasy triler suspens Goksung (Došljak). Riječ je o jednom od najhvaljenijih recentnih hitova sjajne korejske žanrovske kinematografije i izuzetno napetom i atraktivnom filmu koji izvrsno spaja elemente trilera, horora, drame i fantazije kroz priču o misterioznom strancu u provincijskom mjestu koji krije jezovitu tajnu. Redatelj Hong-jin Na proslavio se briljantnim trilerom Chaser. Ukoliko želite saznati više o filmu prije gledanja može pročitati Inverzijinu recenziju.

The Wailing (Goksung) poster

Prije i nakon projekcije posjetitelje će rasplesati DJ dvojac Egzotika DJs (Denis i Halaus) koji će nastupiti u pop-up Gardenu na samom ulazu na ljetnu pozornicu Tuškanac.

Podsjećamo, 7. Fantastic Zagreb održava se od 29. lipnja do 09. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici, horori…i dodatna iznenađenja očekuju filmofile i zagrebačku publiku na predivnoj ljetnoj pozornici Tuškanac. Očekuju nas i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad, 07. i 08. srpnja, a za završnu večer Festivala 09. srpnja, na ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje se kultni SF Metropolis u režiji Fritza Langa. Ovaj klasik svih klasika i jedan od temeljnih filmova SF žanra ove godine obilježava svoj 90. rođendan.

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3). Također, vašu ulaznicu možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni ljetne pozornice Tuškanac.

Za više informacija o festivalu, rasporedu projekcija i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com.

Check Also

Love, Death + Robots: prvi trailer za 2. sezonu animirane antologijske serije!

Netflix je objavio prvi službeni trailer za drugu sezonu animirane antologijske serije za odrasle Love, …

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: prvi trailer otkriva novog heroja i poznatog zlikovca!

Stiglo je vrijeme da upoznamo novog Marvelovog superheroja. Marvel Studios je danas objavio prvi poster …

Web Statistics