Ruski SF film “Attraction” mogao bi nam vratiti nadu u žanrovske filmove

 

23042016_Attraction_post

Skoro svaki dan pišemo o holivudskim žanrovskim filmovima koji već po trailerima pršte sumnjivom razinom kvalitete i koji nas u konačnici najčešće razočaraju ili, još gore, za koje nam je već u startu svejedno kakvi će biti i koje uskoro nakon gledanja zaboravimo. Ne kažem da je sve loše, ali već sam došao do točke u kojoj se baš više i ne radujem novim filmovima. Da, tu su, ali za svakog novog imam sve manju potrebu otići u kino.

Ne kažem da je najbolje rješenje svih tih problema tražiti žanrovske filmove van holivudskih studija, ali je barem nešto za što bismo se bez neke veće naivnosti mogli nadati da donose nešto novo.

Jedna od aktualno najavljenih opcija je film “Attraction(Притяжение) ruskog redatelja Fyodora Bondarchuka koji je u Rusiji poznat kao ‘ruski Michael Bay’. To možda na prvu ne zvuči nimalo obećavajuće, jer ako nečega imamo dovoljno, to je Michael Bayeva, ali ono što se također ističe je da osim kvalitetnih specijalnih efekata i masovnog uništavanja, Fyodor istovremeno voli i kvalitetne, dobro odglumljene likove. Dakle, po tim glasinama, ima se razloga vjerovati u redateljev rad.

Za Attraction smo tako dobili i vizualno iznimno primamljiv teaser koji zapravo ne otkriva mnogo, osim činjenice da se radi o filmu koji uključuje vanzemaljce, ali zato objekt koji vidimo izgleda kao svemirski brod, i izgleda prekrasno te kao nešto što je ispalo iz Neon Genesis Evangeliona, što je uvijek dobra stvar.

Glavne uloge tumače Oleg Menshikov, Aleksandr Petrov i Irina Starshenbaum.

Film izlazi 26. siječnja 2017. godine, a mi se nadamo da ćemo dobiti nešto stvarno zanimljivo i drugačije. S druge strane, ako za godinu dana shvatite da u žanrovskim krugovima nikada više niste čuli za taj film, i to će govoriti dovoljno.

kinopoisk.ru

Check Also

The Christmas Chronicles 2: bitka za spašavanje Božića je počela!

Božićna groznica je odmah iza ugla, tek što zakoračimo u idući mjesec već nas sasvim …

Star Trek: Discovery je obnovljen za 4. sezonu!

Star Trek: Discovery je dobio zeleno svjetlo za četvrtu sezonu dan nakon premijere prve epizode …

Web Statistics