RoboCop: u izradi je prikvel serija, ali bez RoboCopa!

Pomalo čudno, ali čini se da nam stiže RoboCop serija, no bez RoboCopa. Ed Neumeier, jedan od scenarista originalnog filma iz 1987. godine je otkrio da MGM razvija seriju temeljenu na mlađoj verziji lika Dicka Jonesa, narcisoidnog i pokvarenog izvršnog direktora Omnicorpa kojeg je u originalnom filmu glumio fantastični Ronny Cox. Serija bi trebala istražiti evoluciju mladog Jonesa dok se pretvara u ljigavog korporativnog grabežljivca u distopijskom Detroitu.

Neumeier, koji bi seriju trebao i producirati je izjavio: “Postoji ideja da se pozabavimo poslovnim svijetom i policijskom upravom Detroita u najbližoj mogućoj budućnosti. To bi bio način da se uhvatimo različitih vrsta priča o poslovanju i tehnologiji, Silikonskom dolinom, korporacijama, ‘zmijama u odjelima’, policajcima, svemu tome. To je prekrasno bogata “tapiserija” s kojom se može raditi. Dakle, razgovarali smo o tome i mislim da imamo interesantnu priču. Zabavno je raditi ​​s mlađom verzijom Dicka Jonesa kojeg upoznajemo u RoboCopu. On je aktualizirani korporativni grabežljivac [u filmu], ali nitko nužno ne počinje kao ‘bad guy’. Stoga je ovo priča o evoluciji Richarda Jonesa do Dicka Jonesa, priča o OCP-u i kako se svijet kreće prema budućnosti, kako se ponaša korporativni svijet.”

Na projektu uz Neumeiera rade i pisci Dave Parkin i Rob Gibbs, koji su začetnici koncepta serije. No unatoč tome što se na projektu radi, serija još nema službeno zeleno svjetlo. Trenutno su u fazi traženja partnera za izradu pilota.

Neumeier također i dalje radi na odvojenom projektu, filmu RoboCop Returns. Film je prvotno trebao režirati Neill Blomkamp, ​​ali redatelj je najavio da je odustao od projekta u kolovozu 2019., a zamijenio ga je australski režiser Abe Forsythe. Očekuje se da će taj film koristiti originalni scenarij kojeg su Neumeier i Michael Miner napisali prije nekoliko desetljeća, pa će stoga ignorirati nastavke kao i reboot iz 2014. godine.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics