Čini se da je izbor novog Batmana pao na Roberta Pattinsona

Prema svemu sudeći u ulozi Batmana u filmu Matta Reevesa (Planet of the Apes) gledat ćemo ni manje ni više nego Roberta Pattinsona. Vijest je incijalno prenio Variety, odnosno Justin Kroll, a predstavnik za Warner Bros. nije odmah ponudio službeni komentar.

Iako su mnogi portali objavili da je to već gotova stvar, Deadline prenosi kako još ništa nije potpisano, unatoč tome što je Pattinson očito glavni izbor. Colliderovi izvori pak navode kako je Pattinson zapravo već dobio ulogu, a da su ostala imena na užem popisu (Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson i Armie Hammer) tu u slučaju da Pattinson iz nekog razloga ne uspije zaključiti ugovor s Warner Bros.-om. Jer ipak je riječ o više filmova, s obzirom da je Reeves isplanirao trilogiju.

Reeves će film The Batman režirati prema vlastitom scenariju, te će ga ujedno i producirati zajedno s Dylanom Clarkom. Produkcija bi trebala započeti ovu jesen, a film bi u kina trebao stići 25. lipnja 2021. godine. Reeves je za ulogu Batmana tražio mlađeg glumca, nekog tko ima između 25 i 33 godine, a Pattinson tome odgovara sa svoje 33 godine. Njegovo ime se spominjalo i među ranim favoritima, nakon što je Ben Affleck službeno potvrdio nagađanja da više neće tumačiti lik Batmana.

Doduše neki očito nisu zadovoljni ovakvim potencijalnim razvojem situacije, u roku nekoliko sati od objave vijesti pokrenuto je nekoliko peticija da se Pattinsona zamjeni s nekim drugim glumcem. No trebalo bi uzeti u obzir kako je Pattinson prošao značajan filmski put od Twilighta, te je nedavno dobio i ozbiljne pohvale za ulogu u nesvakidašnjem SF filmu High Life redateljice Claire Denis. Nakon zloglasne Sumrak sage, Pattinson je čak dva puta radio s Davidom Cronenbergom, na filmovima Cosmopolis i Maps to the Stars. Odradio je i brutalni triler o osveti The Rover, s redateljem Davidom Michôdom. Radio je i s hvaljenim redateljem Jamesom Grayjem na adaptaciji The Lost City of Z. Ove godine ćemo ga imati prilike gledati i u filmu The Lighthouse, redatelja Roberta Eggersa. Također ćemo ga uskoro gledati i u filmu Waiting for the Barbarians s Johnnyjem Deppom, zatim slijedi povijesni film The King s Timothéeom Chalametom, kao i Netflixov triler The Devil All the Time. Sljedeće ćemo ga godine gledati u za sada nenaslovljenom Nolanovom filmu s Johnom Davidom Washingtonom.

Check Also

The Water Man: prvi trailer i poster za film!

RLJE Films je objavio prvi službeni trailer i poster za film The Water Man. Redatelj …

Lisey’s Story: Apple je otkrio prvi pogled na adaptaciju Kingovog romana Lisey’s Story

Apple TV+ je konačno objavio prvi pogled na adaptaciju romana Lisey’s Story autora Stephena Kinga. …

Web Statistics