Ridley Scott je najavio trilogiju Alien prikvela

 

27112015_alien_trilogija_post

20th Century Fox je 16. studenog službeno najavio naslov, datum i sinopsis za nastavak Prometeja, odnosno kako sada doznajemo prvi prikvel Alien trilogije. Film kao što znate sada nosi naziv “Alien: Covenant” i već su počele pripreme za produkciju u Australiji gdje se početak snimanja očekuje u ožujku 2016. godine i to u trajanju od 16. tjedana. Film bi u kina trebao stići 06. listopada 2017. godine.
No da se vratimo na današnju vijest, da, dobro ste pročitali, očekuje nas nova Alien trilogija. To nam je do znanja dao sam redatelj Ridley Scott. No nije sve tako jednostavno. Novu trilogiju činit će prikveli, i prvi film bi tehnički trebao biti Alien: Covenant, ali Scott svoj najnoviji niz Alien filmova uspoređuje s Avatarom i onim što je James Cameron zamislio za njegove nastavke. Dakle, Prometej je prvi film kojeg tada prati trilogija prikvela da bi se oni nadovezali na originalni Alien film iz 1979. godine.
Alien: Covenant i druga dva filma će u suštini biti priče o postanku, odgovarajući na osnovna pitanja koja proizlaze još iz originalnog filma: Zašto Alien? Tko ga je možebitno kreirao? Od kuda je došao?

Scott je na presici otkrio i sljedeće:

Riječ je o vrlo kompleksnoj priči. To je evolucija onoga što sam napravio s Prometejom 1. Prometej 1 je nastao kao odgovor na frustraciju vezanu uz originalni Alien film. Napravio sam samo jedan film, jer obično ne radim nastavke. Bio sam prilično zapanjen da u iduća tri filma nitko nije postavljao pitanja: zašto Alien, tko ga je i zašto napravio? Vrlo bazična pitanja. Tako sam došao na ideju o Prometeju 1 koji je počeo ukazivati na to tko ga je možda napravio i od kuda je došao.

Sada prelazim na sljedeći film koji je sljedeća evolucija direktno povezana s prvim a u kojem će fokus sa Shaw (Noomi Rapace) prijeći na lik kojeg tumači Michael Fassbender. Kada to završim tada prelazim na još jednog i još jednog koji će se postepeno kroz ‘stražnja vrata’ povezati s filmom iz 1979.

Drugim riječima, zašto je space jockey bio tamo, te zašto je imao Aliena u sebi? I ta pitanja će biti odgovorena.

Za one koji ne znaju ponovit ćemo da film Alien: Covenant priča priču o posadi kolonizacijskog broda Covenant koji otkriva planet naizgled poput raja, no zapravo je riječ o mračnom i opasnom svijetu čiji je jedini stanovnik David (Michael Fassbender), preživjeli član ekspedicije Prometej. Scott je također objasnio da se Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) pojavljuje u filmu, ali samo na kratko.

Mi stvarno više ne znamo što da mislimo o svemu ovome. Jedva smo i pohvatali sve konce. No slobodno nam ostavite svoj komentar ako ga imate.

Check Also

Netflix je naručio 4. sezonu serije Love, Death + Robots!

Netflix je dao zeleno svjetlo za četvrtu sezonu animirane antologijske serije Love Death + Robots. …

Trailer za distopijski film Vesper

Objavljen je puni trailer za nezavisni distopijski film Vesper koji je incijalno bio poznat pod …

Jedan komentar

  1. Komentar? Scott je htio napraviti nešto novo s Prometejem, ali nije mu baš uspjelo, pa se izravno vraća starom dobrom Alienu. Što po meni i nije tako loše, jer ipak bolje on, nego Blomkamp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics