Rekordno otvaranje filma Venom: Let There Be Carnage!

Godinu i pol od početka pandemije, publika se napokon vraća u kina i to u brojevima kakve smo posljednji puta vidjeli još 2019. godine. Naime, Venom: Let There Be Carnage (Venom 2) je u prvom vikendu prikazivanja u SAD-u uprihodovao 90,01 milijuna dolara što je uvjerljivo najbolje otvaranje od početka pandemije. Tu je titulu dosad držao film Black Widow s kino otvaranjem od 81 milijun dolara.

Uz to što je film zaradio nekih 25-30 milijuna više nego što je očekivano u prva tri dana prikazivanja, on je ujedno i prvi nastavak iz tkz. pandemijske ere koji je ostvario bolje otvaranje nego prethodni film. Venom je 2018. imao otvaranje od 80,3 milijuna dolara.

Treba spomenuti da je Venom: Let There Be Carnage i u Rusiji prošao jako dobro, sa zaradom od 13,8 milijuna dolara čime je postao film s trećim najboljim otvaranjem u toj zemlji. To je ujedno i Sonyjevo najbolje otvaranje na ruskom tržištu, ali i općenito najbolje otvaranje tijekom pandemije.

Zapanjujućih 23 posto Venomove zarade došlo je od Imaxa i ostalih premium velikih formata, što je znak da su potrošači spremni uložiti dodatni novac za ‘nadograđeno’ iskustvo. Imax je općenito imao fantastični vikend (najbolje globalno otvaranje od prosinca 2019.), s prikazivanjem Venoma 2, novog Bonda i Dine.

Moramo priznati da nakon toliko odgoda filma nismo očekivali ovakve izvrsne rezultate na kino blagajnama. No izgleda da je za to dobrim dijelom zaslužna strategija izdavanja, da nastavak igra isključivo na velikim platnima, umjesto da je dostupan i na nekoj od streaming platformi. I za kraj da istaknemo kako trenutno film stoji na stranici Rotten Tomatoes: kod publike je ocjena prilično dobra s 85%, ali kod kritičara je film ‘rotten’ s 58% na ukupno 161 recenziju.

Film u domaća kina stiže 14. listopada.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics