Red Sonja: prvi pogled na neustrašivu ratnicu iz novog filma!

Millennium Media otkrila je prvi pogled na fantasy film Red Sonja (Crvena Sonja). Film je netom krenuo u produkciju u Bugarskoj, a kasnije tokom mjeseca snimanje se seli u Grčku. Iako je titularnu ulogu inicijalno trebala tumačiti Hannah John Kamen (Killjoys), na kraju je ulogu kultne heroine preuzela Matilda Lutz (Revenge, Zone 414). Redateljica filma je M. J. Bassett (Solomon Kane), a scenarij potpisuju Joey Soloway (Transparent) i Tasha Huo (Netflix’s Tomb Raider). Izvršni producenti su Avi Lerner, Trevor Short i Boaz Davidson za kuću Millennium Media, uz Dorothy Canton i Tannera Mobleyja, zatim Nick Barrucci za Dynamite Entertainment, Lati Grobman i Christa Campbell za Campbell Grobman Films, Heidi Jo Markel za Eclectic Picture i Soloway za Topple.

O radnji nije poznato gotovo ništa, osim da će kao inspiracija poslužiti strip serijal kuće Dynamite Comics kojeg je većinom pisala Gail Simone.

“Htjela sam snimiti film o Crvenoj Sonji još od tinejdžerske dobi – ona je bila moćna prisutnost za mene i lik koji sam oduvijek željela donijeti na ekran svojim glasom i vizijom.” – svojedobno je izjavila M. J. Bassett.

Ostale glavne uloge tumače Wallis Day (Batwoman) kao Annisia, Robert Sheehan (The Umbrella Academy) kao Draygan, Michael Bisping (xXx: Return of Xander Cage) kao Hawk, Martyn Ford kao general Karlak (F9: The Fast Saga), Eliza Matengu (Thor: Love and Thunder) kao Amarak, Manal El Feitury (Code Red) kao Ayala, Katrina Durden (Doctor Strange) kao Saevus i Oliver Trevena kao Tr’aal.

Red Sonja je heroina koju su za Marvel 1973. stvorili autor Roy Thomas i crtač Barry Windsor Smith. Ona je jedna od najlegendarnijih stripovskih superjunakinja 1970-ih i 1980-ih, a originalno ju je zamislio autor Robert E. Howard, tvorac Conana i žanra “mača i magije”. Na filmu se pojavila 1985. u svojevrsnom nastavku serijala o Conanu. Glavnu ulogu tumačila je Brigitte Nielsen u svojoj prvoj holivudskoj ulozi.

Za sada nije poznat datum premijere novog filma, ali pretpostavlja se da će to biti 2023. ili najkasnije 2024. godine.

Red Sonja

Check Also

Prvi trailer za Guardians of the Galaxy Vol. 3!

Tijekom Brazilian Comic-Con Experiencea objavljen je prvi službeni trailer za Guardians of the Galaxy Vol. …

Prvi trailer za film Indiana Jones and the Dial of Destiny!

Disney i Lucasfilm su konačno objavili prvi teaser trailer za peti nastavak Indiane Jonesa koji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics