Rebecca Ferguson je u pregovorima za jednu od glavnih uloga u filmu Dina

Rebecca Ferguson u zadnje vrijeme niže jednu izvrsnu gažu za drugom. Nakon što je potpisala za uloge u novom filmu Ljudi u crnom te nastavku Isijavanja – Doctor Sleep, sada je vrlo vjerojatno kako ćemo je gledati i u novoj, vrlo iščekivanoj filmskoj adaptaciji Dine, Denisa Villeneuvea.

Još početkom prošle godine je službeno potvrđeno da će Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario, Arrival, Blade Runner 2049) režirati reboot filma Dina. Vijest je tada putem twittera objavio Brian Herbert, sin Franka Herberta, autora istoimene kultne knjige iz 1965. godine po kojoj je i snimljen film. Prava je s druge strane Legendary Pictures osigurao već godinu dana prije toga, i to za film kao i za potencijalne TV projekte.

O rebootu se i dalje ne zna puno. Znamo da je film u predprodukciji, ali još nije poznat datum početka snimanja (iako se očekuje negdje početkom 2019.), a skludno tomu Legendary Entertainment nije objavio ni datum izlaska. Timothee Chalamet je preuzeo ulogu Paula Atreidesa, a Rebecca Ferguson bi ukoliko dogovori prođu dobro trebala utjeloviti lik Jessice. Scenarij potpisuje Villeneuve zajedno s Ericom Rothom (Forrest Gump, Curious Case of Benjamin Button) i Jonom Spaihtsom (Passengers). Još nije službeno potvrđeno, ali se također očekuje da će direktor fotografije biti Roger Deakins, koji je s Villeneuveom radio na filmu Blade Runner 2049 (i za taj rad je osvojio i Oscara). Producenti su Villeneuve, Mary Parent, Cale Boyter, Brian Herbert, Byron Merritt i Thomas Tull. Izvršni producent je Kim Herbert, a Kevin J. Anderson ima ulogu kreativnog savjetnika.

Originalni film Dina je režirao je David Lynch, a glumačku postavu predvodili su Kyle MacLachlan i Sting. Film nije postigao komercijalni uspjeh, i kritika mu nije bila sklona, ali je svejedno zaradio nominaciju za Oscara i s vremenom stekao kultni status. Po izlasku filma Lynch se distancirao od njega, izjavivši kako pod pritiskom producenata i studija nije mogao zadržati umjetničku kontrolu i odlučiti kakva će biti konačna verzija.

Dina
Timothée Chalamet

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics