Radi se na novom filmu RoboCop kojeg će režirati Neill Blomkamp

MGM razvija novog RoboCopa, a režiser će biti ni manje ni više nego Neill Blomkamp (District 9, Chappie). Film će nositi naslov RoboCop Returns, te će biti direktni nastavak na originalni Verhoevenov klasik iz 1987. godine koji će ignorirati sve ostale filmove iz franšize. Izvorni scenaristi Edward Neumeier i Michael Miner produciraju film koji će biti baziran upravo na njihovom scenariju za nastavak Verhoevenovog filma koji se nije realizirao, što zbog tadašnjeg štrajka scenarista, što zbog manjka interesa od redatelja. Za prepravke na scenariju će biti zadužen Justin Rhodes (Masters of the Universe, reboot Millerovog Terminatora).

RoboCop Returns će biti MGM-ov drugi pokušaj oživljavanja franšize. Originalni RoboCop je izašao 1987. Zatim su uslijedili nastavci 1990. i 1993. godine. 2014. se pokušao prvi reboot, kojeg je režirao José Padilha, a titularnu ulogu je tumačio Joel Kinnaman. Na žalost nije bio uspješan, pa je studio odlučio pokušati ponovo. Čini se da su nešto naučili iz svega toga, jer nadu ulijeva činjenica da Edward Neumeier i Michael Miner imaju uloge izvršnih producenata i kreativnih savjetnika, a naravno najbolje je upravo to što će kao baza za film poslužiti njihov scenarij. Malo možda brine to što će scenarij biti dorađivan, ali s obzirom kada je nastao pretpostavljamo kako je to ipak bilo nužno, pa treba držati fige da će se osvježavanje obaviti kako spada.

RoboCop Returns će biti smješten u kriminalom preplavljeni Detroit, te će se odvijati oko RoboCopa koji je prisiljen vratiti se u grad i spasiti ga s ruba anrhije.

“Originalni RoboCop je imao veliki utjecaj na mene kao dijete,” izjavio je Blomkamp. “Volio sam ga onda, a film je ostao klasik i na kraju 20. stoljeća, s pravim značenjem ispod površine. Nadamo se da se tome možemo približiti i s ovim nastavkom. To je moj cilj. Ono s čim sam se povezao kao dijete se s vremenom razvilo. Prvo je to bio konzumerizam i materijalizam Reaganove ekonomije, tema osamdesetih Amerike na steroidima. No kako sam odrastao tako je dio koji je najviše rezonirao sa mnom bio identitet i potraga za njim. Dokle god je ljudska komponenta prisutna, dobra priča može funkcionirati s bilo kojim vremenskim razdobljem, nije rezrvirano za specifično mjesto u povijesti. Ono što je cool stvar s RoboCopom je da, kao u vesternima, sf filmovima i dramama, ljudska poveznica je iznimno važna za dobro ispričanu priču. Što me sada privlači je netko tko traži svoj izgubljeni identitet, oduzet od ljudi koji imaju koristi od njega, te gledanje kako mu se vraćaju sjećanja potaknuta odeđenim događanjima. Druga stvar oko koje sam uzbuđen je što ću opet raditi s Justinom Rhodesom.”

Za sada nije poznato koga ćemo vidjeti u glavnim ulogama, niti kada se očekuje premijera filma.

Check Also

Tales of Dunk & Egg: čini se da HBO već radi na novoj prikvel seriji Igre prijestolja!

Kako ekskluzivno prenosi Variety trenutno se u ranom razvoju nalazi još jedan prikvel Igre prijestolja …

The Luminaries: prvi trailer za Starzovu seriju

Starz je objavio prvi trailer za seriju The Luminaries. Riječ je o šestodjelnoj seriji baziranoj …

Web Statistics