Radi se na novom filmu o Drakuli!

Nije da bi nas to trebalo nešto čuditi, no nakon pomalo iznenađujućeg uspjeha koji je postigao The Invisible Man, Universal počinje s pripremama za razvoj novog filma o Drakuli. Novu adaptaciju će kako prenosi THR režirati Karyn Kusama (Destroyer, The Invitation) prema scenariju kojeg će napisati njezini česti suradnici Phil Hay (The Invitation) i Matt Manfredi. Tehnički film se još uvijek službeno ne povezuje s Universalom, jer se radi o naslovu koji spada u javnu domenu, ali šanse su vrlo male da studio neće stati iza projekta, tim više jer film producira Blumhouse Productions koji ima s Universalom ima “first-look” ugovor.

Poput filma The Invisible Man, koji je ponudio svježu, modernu verziju klasika, tako se prema izvorima THR-a očekuje da će i novi Drakula biti smješten u moderno vrijeme. Odabir redateljice je vrlo zanimljiv. Ne može se reći kako nema iskustva sa žanrom, dapače, jer stoji iza kultne horor komedije Jennifer’s Body, a nedavno je odradila i gažu za HBO, gdje je odradila posao na izvrsnoj seriji The Outsider, adaptaciji kriminalističkog horor romana Stephena Kinga.

Sada Universal navodno radi po drugačijoj formuli, te upućuje filmaše kako je zvijezda upravo sam “storytelling”. Studio radi i s filmašima poput Paula Feiga, Elizabeth Banks i Johna Krasinskog kako bi osigurali višestruka vlasništva nad čudovištima, razvijajući čak i nekoliko vizija istog lika. Jer radi se o pristupu u kojem će u konačnici pobjediti najbolja ideja. Ukratko “Imaju više željeza u vatri ali neće sva biti realizirana.” – izjavio je jedan od agenata upoznatih s planovima studija.

Drakula

Check Also

Novi, prekrasni trailer za HBO-ovu animiranu seriju Scavengers Reign!

HBO Max nedavno je objavio novi, prekrasni teaser trailer za animiranu seriju za odrasle Scavengers …

SF serija Beacon 23 ima novi dom i datum premijere!

SF serija Beacon 23 imala je težak put do malih ekrana. Inicijalno je naručena 2020. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics