Radi se na novom filmu o Drakuli!

Nije da bi nas to trebalo nešto čuditi, no nakon pomalo iznenađujućeg uspjeha koji je postigao The Invisible Man, Universal počinje s pripremama za razvoj novog filma o Drakuli. Novu adaptaciju će kako prenosi THR režirati Karyn Kusama (Destroyer, The Invitation) prema scenariju kojeg će napisati njezini česti suradnici Phil Hay (The Invitation) i Matt Manfredi. Tehnički film se još uvijek službeno ne povezuje s Universalom, jer se radi o naslovu koji spada u javnu domenu, ali šanse su vrlo male da studio neće stati iza projekta, tim više jer film producira Blumhouse Productions koji ima s Universalom ima “first-look” ugovor.

Poput filma The Invisible Man, koji je ponudio svježu, modernu verziju klasika, tako se prema izvorima THR-a očekuje da će i novi Drakula biti smješten u moderno vrijeme. Odabir redateljice je vrlo zanimljiv. Ne može se reći kako nema iskustva sa žanrom, dapače, jer stoji iza kultne horor komedije Jennifer’s Body, a nedavno je odradila i gažu za HBO, gdje je odradila posao na izvrsnoj seriji The Outsider, adaptaciji kriminalističkog horor romana Stephena Kinga.

Sada Universal navodno radi po drugačijoj formuli, te upućuje filmaše kako je zvijezda upravo sam “storytelling”. Studio radi i s filmašima poput Paula Feiga, Elizabeth Banks i Johna Krasinskog kako bi osigurali višestruka vlasništva nad čudovištima, razvijajući čak i nekoliko vizija istog lika. Jer radi se o pristupu u kojem će u konačnici pobjediti najbolja ideja. Ukratko “Imaju više željeza u vatri ali neće sva biti realizirana.” – izjavio je jedan od agenata upoznatih s planovima studija.

Drakula

Check Also

Amazon je naručio spin-off serije The Boys

Vaughtov kinematografski svemir se širi! Ako vam je kao i nama Amazonova serija The Boys …

Samuel L. Jackson predvodit će novu Marvelovu seriju kao Nick Fury za Disney+

Nick Fury se vraća na velika vrata u Marvelov kinematografski svemir (MCU), nakon što smo …

Web Statistics