Quantum Leap: friški pogled na NBC-jev reboot serije!

Ako ste bili fan kultne SF serije Quantum Leap šanse su jako dobre da već znate da se radi na na rebootu. I ne samo da se radi na njemu, nego smo danas dobili nove detalje i ekskuzivnu fotografiju, a nedavno je objavljen i kratki teaser za seriju koja na NBC premijerno stiže već 19. rujna.

Prošlo je 30 godina otkako je dr. Sam Beckett ušao u Quantum Leap akcelerator i nestao. Sada je okupljen novi tim koji ponovno pokreće projekt u nadi da će razumjeti misterij iza stroja i čovjeka koji ga je stvorio. Smješten u sadašnjost, novi Quantum Leap ponovno pokreće putovanje kroz vrijeme iz originala s novim likovima. Kad dr. Ben Seong (Raymond Lee) neovlašteno skoči u prošlost, njegov tim počinje tražiti odgovore, boreći se da ga vrate kući prije nego što zađe preduboko. Uz Bena tijekom njegovih skokova nalazi se Addison (Caitlin Bassett), koja se pojavljuje kao hologram kojeg samo Ben može vidjeti i čuti. Ona je odlikovana vojna veteranka koja u svoj posao unosi vrhunsku preciznost. Na čelu ove vrlo povjerljive operacije nalazi se Herbert “Magic” Williams (Ernie Hudson), vojnik s profesionalnom karijerom koji mora odgovarati svojim šefovima koji neće biti sretni kada saznaju za kršenje protokola. Ostatak tima u sjedištu uključuje Iana Wrighta (Mason Alexander Park), koji vodi jedinicu za umjetnu inteligenciju “Ziggy” i Jenn Chou (Nanrisa Lee), glavnu osobu zaduženu za sigurnost projekta.

Ian ima filozofsko gledište o tehnologiji i čovječanstvu, što daje dubinu bazičnoj grupi. Jen ima dugu povijest s Magicom. Opisana je kao cinična osoba koja dovodi u pitanje Benove motive za skok.

Nova iteracija provest će više vremena s članovima tima u Quantum Leapu nego izvorna serija. Tim će istražiti misterij zašto je Ben skočio bez njihovog znanja, dodajući serijalizirani element onom proceduralnom. “Ovo je obitelj koja se našla u kaosu jer je netko koga vole i vjeruju učinio nešto neočekivano svojim odlaskom, a da im to nije rekao. To ima ogroman učinak na sve njihove odnose i živote.” – izjavio je Bryan Wynbrandt, jedan od showrunnera, izvršnih producenata i scenarista.

Fanovi originala prepoznat će ime osobe koja vodi Quantum Leap: Herbert “Magic” Williams. Očinska figura tima, kojeg tumači već spomenuti Ernie Hudson, lik je iz jedne od najsnažnijih epizoda originalne serije – The Leap Home Part 2. On koristi svoje političko i vojno znanje kako bi držao Pentagon na distanci dok njegov tim radi na spašavanju Bena.

Dr. Seong ima specifičan pristup putovanju kroz vrijeme. “On je primoran uvijek iznova donijeti ispravnu odluku, čak i ako je njegov vlastiti život u pitanju, tako da je puno bolja osoba od mene u stvarnom životu. On je nešto čemu treba težiti.” – izjavio je Lee koji tumači dr. Bena Seonga.

Showrunneri, izvršni producenti i scenaristi serije su Steven Lilien i Bryan Wynbrandt (Gotham). Ostale izvršne producente čine i tvorci originalne serije: Donald P. Bellisario, Deborah Pratt i Martin Gero.

Pretpostavljamo da ćemo više o seriji doznati u sklopu nadolazećeg San Diego Comic-Cona.

Quantum Leap
Fotka iz pilota

Check Also

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Prvi trailer za Appleovu SF seriju Dark Matter!

“Što ako je osoba koja me otela ja?” Apple TV Plus konačno je objavio prvi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics