Puni trailer za japanski film Godzilla Minus One!

Američkim filmovima s Godzillom ne polazi za rukom ono što japanski često dostavljaju. No, tek trebamo vidjeti da li će novi japanski film naslovljen Godzilla Minus One (Gojira Mainasu Wan) uspijeti u svom naumu, ostvariti kvalitetan i smislen, a ne samo kaotičan akcijski film s legendarnim čudovištem iliti Godzillom u fokusu radnje. Ovaj novi film je zanimljiv jer se donekle nastavlja na radnju jako dobrog Shin Godzille iz 2016., dok je također i originalni uradak koji priča potpuno novu priču. A svakako će ekstra pozornost privući i činjenica da je to 30. igrani film Toho kaiju franšize. Redatelj i scenarist je Takashi Yamazaki (Parasyte: Part 1 & 2, Lupin III: The First, Dragon Quest: Your Story). Film je sniman pod radnim nazivom Blockbuster Monster Movie (超大作怪獣映画), u koprodukciji kuća Robot Communications i Toho Studios. Snimanje je započelo sredinom 2022., a završilo sredinom lipnja.

Toho je još u srpnju objavio prvi teaser za Godzilla Minus One, koji je premašio milijun pregleda. On je doduše jedva nešto otkrio s obzirom da traje svega trideset sekundi. Međutim, trailer odmah utvrđuje jedan od najzanimljivijih aspekata filma, a to je – kada se događa. Većina priča o Godzilli prikazuje titularno čudovište kako izaziva pustoš desetak ili više godina nakon Drugog svjetskog rata, uz objašnjenje da je Godzilla stvorena nuklearnim zračenjem u Hirošimi i Nagasakiju. Umjesto čekanja godina nakon tih neslavnih povijesnih bombardiranja, Godzilla Minus One odvija se samo tjednima, danima, a možda čak i satima nakon što su atomske bombe pale. U svakom slučaju vizualno film doista izgleda fantastično, a za ostalo ćemo morati vidjeti.

“Oduvijek sam imao viziju da je Godzilla nuklearna prijetnja ili sjena rata u obliku čudovišta. Stoga, ako bi mi bilo dopušteno napraviti ga [vlastiti film o Godzilli], htio sam ga realizirati u tom razdoblju [poslije Drugog svjetskog rata].” svojedobno je izjavio redatelj Yamazaki.

Uz titularno čudovište glavne uloge tumače Ryunosuke Kamiki kao Koichi Shikishima, Minami Hamabe kao Noriko Oishi, Yuki Yamada kao Shiro Mizushima, Munetaka Aoki kao Sosaku Tachibana, Hidetaka Yoshioka kao Kenji Nada, Sakura Ando kao Sumiko Ota i Kuranosuke Sasaki kao Yoji Akitsu.

Logično, prvo tržište gdje će film doživjeti premijeru je njegova domovina Japan. Tako će u japanska kina film stići 03. studenog, dok se na američkom tržištu očekuje mjesec dana kasnije, 01. prosinca.

Godzilla Minus One

Check Also

Deadpool & Wolverine: novi teaser daje bolji pogled na Lady Deadpool

Od domaće pretpremijere filma Deadpool & Wolverine dijeli nas svega tjedan dana, a za sve …

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics