Puni trailer za ruski distopijski triler We/Мы

Prošao nam je ispod radara, ali zato sada svraćamo pozornost na ruski SF triler We odnosno Мы. Film je baziran na istoimenom romanu Jevgenija Ivanoviča Zamjatina, praoca distopije i prethodnika kultnog Huxleyjevog Divnog novog svijeta. Redatelj filma je Hamlet Dulyan, a scenarij zajedno potpisuju Dulyan i Alexander Talal. Film je produkcija kuća Big Cinema House i Nemesis Films.

Od Velikog rata prošlo je 200 godina. Gotovo cijelo stanovništvo je izbrisano s lica zemlje. Ostaci čovječanstva žive u savršenoj Jedinoj državi. Unatoč autoritarnom sustavu serijskih brojeva, uniformi, staklenih kućica i seksa po rasporedu, u društvu vladaju sreća i harmonija. Inženjer D-503 takav život smatra idealnim. Veliča ga stavljajući svo svoje znanje i talent u izgradnju supermoćnog svemirskog broda. Slučajan susret sa ženom I-330 potpuno preokreće sliku koju D-503 ima o sebi. U sebi otkriva nekontrolirane “drevne” porive, osjećaje i strasti. A on tek treba otkriti da postoje oni koji ne vole postojeći svjetski poredak i žele uništiti posljednje uporište čovječanstva na Zemlji – Jedinu državu.

Trailer izgleda vrlo intrigantno, čini se da fokus nije na vizualima i akciji nego na radnji i samom promišljanju, iako to ne znači da vizuali i produkcijski dizajni nisu vrlo lijepo stilski odrađeni.

Glavne uloge tumače Yegor Koreshkov, Elena Podkaminskaya, Philip Yankovsky, Yuri Kolokolnikov i Dmitry Chebotarev.

Zamjatinov roman je napisan davne 1921. godine. Izraz je autorovog razočaranja socijalističkim idejama te svojevrstan bunt protiv vojnog komunizma u SSSR-u. Ali roman je i danas vrlo aktualan te poticajan za razmišljanje. Roman Mi je kod nas u svom drugom izdanju 2018. godine objavila Naklada Breza, a trenutno ga možete i kupiti na akcijskoj cijeni na Inverzijinom webshopu.

We bi u kina trebao stići ovu jesen.

Check Also

Službeno je, potvrđen je drugi filmski nastavak Dine!

Nako što je nova Dina u relativno kratko vremena uprihodovala na svjetskim blagajnama preko 220 …

Ahsoka: Hayden Christensen se vraća svojoj kultnoj ulozi kao Anakin Skywalker!

Da ćemo gledati Haydena Christensena kao Anakina Skywalkera u seriji Star Wars: Obi-Wan Kenobi to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics