Puni trailer za ruski distopijski triler We/Мы

Prošao nam je ispod radara, ali zato sada svraćamo pozornost na ruski SF triler We odnosno Мы. Film je baziran na istoimenom romanu Jevgenija Ivanoviča Zamjatina, praoca distopije i prethodnika kultnog Huxleyjevog Divnog novog svijeta. Redatelj filma je Hamlet Dulyan, a scenarij zajedno potpisuju Dulyan i Alexander Talal. Film je produkcija kuća Big Cinema House i Nemesis Films.

Od Velikog rata prošlo je 200 godina. Gotovo cijelo stanovništvo je izbrisano s lica zemlje. Ostaci čovječanstva žive u savršenoj Jedinoj državi. Unatoč autoritarnom sustavu serijskih brojeva, uniformi, staklenih kućica i seksa po rasporedu, u društvu vladaju sreća i harmonija. Inženjer D-503 takav život smatra idealnim. Veliča ga stavljajući svo svoje znanje i talent u izgradnju supermoćnog svemirskog broda. Slučajan susret sa ženom I-330 potpuno preokreće sliku koju D-503 ima o sebi. U sebi otkriva nekontrolirane “drevne” porive, osjećaje i strasti. A on tek treba otkriti da postoje oni koji ne vole postojeći svjetski poredak i žele uništiti posljednje uporište čovječanstva na Zemlji – Jedinu državu.

Trailer izgleda vrlo intrigantno, čini se da fokus nije na vizualima i akciji nego na radnji i samom promišljanju, iako to ne znači da vizuali i produkcijski dizajni nisu vrlo lijepo stilski odrađeni.

Glavne uloge tumače Yegor Koreshkov, Elena Podkaminskaya, Philip Yankovsky, Yuri Kolokolnikov i Dmitry Chebotarev.

Zamjatinov roman je napisan davne 1921. godine. Izraz je autorovog razočaranja socijalističkim idejama te svojevrstan bunt protiv vojnog komunizma u SSSR-u. Ali roman je i danas vrlo aktualan te poticajan za razmišljanje. Roman Mi je kod nas u svom drugom izdanju 2018. godine objavila Naklada Breza, a trenutno ga možete i kupiti na akcijskoj cijeni na Inverzijinom webshopu.

We bi u kina trebao stići ovu jesen.

Check Also

Stiže serija Waterworld, koja će se nastaviti na priču filma!

Vrlo neočekivana, ali sasvim sigurno najviše zanimljiva današnja vijest je da dobivamo seriju Waterworld. Nakon …

Lansiran je prvi teaser trailer za Star Trek: Prodigy!

Prije godinu dana tijekom eventa San Diego Comic-Con@Home otkriven je naziv prve serije Zvjezdanih staza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics