Prvi ZG Game Marathon!

Sutra, u subotu 25. rujna Na Jarunskom malom jezeru (pokraj kluba Aquarius) održat će se 1. gejmerski festival / maraton u Zagrebu pod nazivom ZG Game Marathon. Festival će trajati od 12:00 h do 00:00 h. Namijenjen je svim poklonicima boardgameova, cardgameova & RPG-ova, a ulaz je besplatan.

Na ovom prvom gamerskom festivalu očekuje vas niz turnira, gejmerski kvizovi, stolne minijaturne društvene igre i slobodno igranje. Za slobodno igranje je osigurano preko 50 stolnih igara, koje ćete moći besplatno isprobati. Neki od naslova koji vas čekaju da ih sutra zaigrate su: Terraforming Mars, Scythe, Blood Rage, Arkham Horror, Codenames, Catan, Sanctum, Alchemist, Deception, Lords of Waterdeep, Ticket to Ride, Kemet, Istanbul, Clank, Kingdomino, Skull, Tokaido, Civilization i Through the Ages.

Posjetitelji festivala imat će priliku i testno zaigrati neke domaće igre u nastajanju te upoznati njihove autore, poput Hrvoja Brajčića i njegovu povijesnu igru na ploči Civis Romanvs te studenta dizajna Mihovila Skelina, koji će predstaviti jedinstven i nemilosrdni TTRPG Origins. Iz Slovenije stiže Darko Nikolovski sa svojom igrom Postani partizan. Iz Srbije dolazi boardgame studio Dažbog Games, koji će predstaviti satiričnu kartašku igru Overtime.

U goste prigodno stiže i Mačak u vreći, pa ako još ne znate o čemu se radi, sada je krajnje vrijeme da otkrijete. Mačka u vreći osmislio je kolektiv dizajnera igara Terrible Creations uz pojačanje zagrebačkog Escape Room Enigmarium Zagreb. Riječ je o prvom hrvatskom gejming paketu / vreći iznenađenja.

Između ostalog očekuje vas i Boardgame pub kviz koji je namijenjen iskusnim igračima društvenih igara. Nagrada za onog tko uspije izvojevati pobijedu je ranije spomenuti Mačak u vreći!

Zmajeva Garaža pak organizira D&D Marathon na kojemu mogu sudjelovati svi! Generalna tema igre inspirirana je Jarunom i somom po imenu Jura. Iako su se mnogi zainteresirani igrači već prijavili, igri se mogu prodružiti i posjetitelji na licu mjesta. Posebna zanimljivost je da će i gledatelji moći utjecati na igru (ubaciti monstera, promijeniti priču, utjecati na roleplay DM-a i likova itd).

Organizatori festivala su Društvo za znanstvenu fantastiku SFera i Carta Magica, tvrtka specijalizirana za moderne društvene igre i hobi proizvode.

Za ulaz na festival potrebna je Covid putovnica ili negativan nalaz testa.

ZG Game Marathon
Klikni za uvećanje!

Check Also

Danas počinje 07. Konvencija fantastike, igara i znanstvene fantastike FantaSTikon

Usprkos svim nedaćama i odgađanjima, ipak će se održati 07. Konvencija fantastike, igara i znanstvene …

FZFF: Zadnja 2 dana festivala očekuju vas Zabranjeni planet i Posljednje putovanje!

Jučer je na programu Fantastic Zagreba, na open-air Ljetnoj pozornici Tuškanac bio kultni film Terminator …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics