Prvi ZG Game Marathon!

Sutra, u subotu 25. rujna Na Jarunskom malom jezeru (pokraj kluba Aquarius) održat će se 1. gejmerski festival / maraton u Zagrebu pod nazivom ZG Game Marathon. Festival će trajati od 12:00 h do 00:00 h. Namijenjen je svim poklonicima boardgameova, cardgameova & RPG-ova, a ulaz je besplatan.

Na ovom prvom gamerskom festivalu očekuje vas niz turnira, gejmerski kvizovi, stolne minijaturne društvene igre i slobodno igranje. Za slobodno igranje je osigurano preko 50 stolnih igara, koje ćete moći besplatno isprobati. Neki od naslova koji vas čekaju da ih sutra zaigrate su: Terraforming Mars, Scythe, Blood Rage, Arkham Horror, Codenames, Catan, Sanctum, Alchemist, Deception, Lords of Waterdeep, Ticket to Ride, Kemet, Istanbul, Clank, Kingdomino, Skull, Tokaido, Civilization i Through the Ages.

Posjetitelji festivala imat će priliku i testno zaigrati neke domaće igre u nastajanju te upoznati njihove autore, poput Hrvoja Brajčića i njegovu povijesnu igru na ploči Civis Romanvs te studenta dizajna Mihovila Skelina, koji će predstaviti jedinstven i nemilosrdni TTRPG Origins. Iz Slovenije stiže Darko Nikolovski sa svojom igrom Postani partizan. Iz Srbije dolazi boardgame studio Dažbog Games, koji će predstaviti satiričnu kartašku igru Overtime.

U goste prigodno stiže i Mačak u vreći, pa ako još ne znate o čemu se radi, sada je krajnje vrijeme da otkrijete. Mačka u vreći osmislio je kolektiv dizajnera igara Terrible Creations uz pojačanje zagrebačkog Escape Room Enigmarium Zagreb. Riječ je o prvom hrvatskom gejming paketu / vreći iznenađenja.

Između ostalog očekuje vas i Boardgame pub kviz koji je namijenjen iskusnim igračima društvenih igara. Nagrada za onog tko uspije izvojevati pobijedu je ranije spomenuti Mačak u vreći!

Zmajeva Garaža pak organizira D&D Marathon na kojemu mogu sudjelovati svi! Generalna tema igre inspirirana je Jarunom i somom po imenu Jura. Iako su se mnogi zainteresirani igrači već prijavili, igri se mogu prodružiti i posjetitelji na licu mjesta. Posebna zanimljivost je da će i gledatelji moći utjecati na igru (ubaciti monstera, promijeniti priču, utjecati na roleplay DM-a i likova itd).

Organizatori festivala su Društvo za znanstvenu fantastiku SFera i Carta Magica, tvrtka specijalizirana za moderne društvene igre i hobi proizvode.

Za ulaz na festival potrebna je Covid putovnica ili negativan nalaz testa.

ZG Game Marathon
Klikni za uvećanje!

Check Also

FantaSTikon slavi 10 godina postojanja!

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics