Prvi trailer za tv adaptaciju Kingovog romana Lisey’s Story

Apple TV Plus je konačno objavio prvi trailer za adaptaciju romana Lisey’s Story autora Stephena Kinga. Zanimljivost adaptacije je u tome što je roman kompletno prilagodio (svih osam epizoda) i napisao sami autor romana Stephen King. Seriju je režirao Pablo Larraín (Jackie, Ema) koji je ujedno i izvršni producent zajedno s Kingom, J.J. Abramsom, Benom Stephensonom, Juanom de Diosom Larraínom i Julianne Moore koja tumači glavnu ulogu.

Serija se opisuje kao vrlo osoban i zastrašujući triler koji prati udovicu Lisey Landon dok niz uznemirujućih događaja oživljava uspomene na njezin brak s autorom Scottom Landonom i tamu koja ga je progonila… “U nama je tama koja živi i bez nas.”

Uz Moore (Kingsman: The Golden Circle) u titularnoj ulozi ostale glavne uloge tumače Clive Owen (The Knick), Joan Allen (Room), Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Dane DeHaan (ZeroZeroZero), Ron Cephas Jones (This Is Us) i Sung Kang (F9: The Fast Saga).

Roman Liseyna priča je objavljen još 2006. godine, a 2007. nominiran je za World Fantasy Award, dok je raniji isječak iz romana “Lisey and the Madman” objavljen u McSweeney’s Enchanted Chamber of Astonishing Stories 2004. te je iste godine nominiran za Bram Stoker Award. Kod nas je roman u prijevodu izašao 2008. godine u nakladi Algoritma. Roman je djelomično nadahnut incidentom u Kingovom vlastitom životu, kada ga je 1999. godine udario kombi i zamalo ubio. Po povratku kući otkrio je da mu je supruga Tabitha preuredila ured, sa svim papirima uredno složenim u kutijama. Što ga je potaknulo na razmišljanje o tome što će se dogoditi s njegovim papirima i knjigama kad doista umre.

Lisey’s Story na Apple TV Plus stiže 04. lipnja, točnije tada stižu prve dvije epizode serije, dok će nove epizode ići na tjednoj bazi.

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics