Sletio je prvi trailer za Star Wars: The Mandalorian

S Disneyjeva megaeventa D23 koji se upravo održava u Anaheimu, stigao je i prvi trailer za Star Wars serijal The Mandalorian. Traileru je prethodio zaista impresivan (mogli bi i reći epski) poster, koji nam je dao i prve naznake lokacije. A to je upravo Tatooine, jedan od najpoznatijih planeta daleke, daleke galaksije, koji je savremenom i sam postao Star Wars ikona. Dobili smo i pogled na glavnog junaka ove nove sage – titularnog Mandaloriana kojeg glumi Pedro Pascal (Game of Thrones).

Radnja serije se odvija u razdoblju nakon „Epizode VI: Povratka Jedija“, i pada Galaktičke Imperije, te će se baviti nešto prizemnijim temama, i uvesti nas u svijet galaktičkog podzemlja, krijumčara i kriminalaca. U nedavnom intervjuu za The Holywood Reporter, tvorac serijala Jon Favreu (Iron Man, The Lion King) je izjavio da je njegov cilj „da emuliram estetiku ne samo originalne trilogije. Ne samo prvog filma, već prvog akta prvog filma. Kako je bilo živjeti na Tatooineu? Što se događalo u toj kantini? Upravo me to fasciniralo kao dijete, i privlači me ideja mračnije, strašnije strane Zvjezdanih ratova, Mad Max aspekt Zvjezdanih ratova.“

Sudeći po traileru, čini se da je Favreau uspio u svojoj namjeri jer „The Mandalorian“ izgleda kao nešto što nismo imali do sada priliku vidjeti na ekranu – s „Rogue One“ filmom kao najbližom paralelom. Trailer prikazuje svijet bez zakona, misterioznu priču o još misterioznijem lovcu na glave na vanjskom rubu daleke, daleke galaksije. Osim Pascalovog Mandaloriana, dobili smo i prvi pogled na Ginu Carano (Deadpool) kao njegovu saveznicu Caru Dune, Carla Weathersa (Rocky) kao Greefa, kao i na neimenovani lik Wernera Herzoga koji je ujedno narator u traileru. Tu su još i Nick Nolte (Hulk), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Emily Swallow (The Mentalist), Omid Abtahi (Sleeper Cell), te najnovije ime u ovoj snažnoj glumačkoj postavi najavljeno pred sam panel – Ming Na Wen (Mulan, Agents of Shield).

Serijal, prvi u nizu planiranih televizijskih Star Wars projekata, potpisuje Jon Favreau. Oko sebe Favreu je okupio uistinu impozantnu skupinu velikih imena Hollywooda. Uz Favreua kao producenta, tu su Dave Filoni, veteran Star Wars animacije; Kathleen Kennedy, šefica Lucasfilma; i Colin Wilson. Režiserska postava nije ništa manje impresivna – od Taike Waititija (koji ujedno igra ubojitog IG-88 droida) do Bryce Dallas Howard.

Od „The Mandalorian“ se očekuje puno budući da je ovaj serijal ujedno i flagship za streaming platformu Disney+, koji je odgovor kuće Velikog miša na zahuktavajuću streaming bitku.

Premijera serije „The Mandalorian“ se očekuje 12. studenoga u SAD-u, ali u ovom trenutku još nije poznato da li će simultano imati premijeru i u našem sektoru, kao ni mjesto prikazivanja u domaćim krajevima.

The Mandalorian

Check Also

Novi teaser za Appleovu 2. sezonu serije Severance!

Objavljen je friški teaser za drugu sezonu jedne od najboljih Appleovih žanrovskih serija – Severance. …

Prvi trailer za seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Apple TV Plus konačno je objavio prvi trailer i poster za seriju Time Bandits, remake …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics