Prvi trailer za “Star Trek: Discovery” spreman nas je odvesti na posljednju granicu

 

18052017_STD_post_0

„What you have done out there at the edge of Federation space?“ Pitanje je to koje Sarek postavlja svojoj pokćerki (?), časnici Burnham u netom objavljenom teaser traileru za nadolazeći „Star Trek: Discovery“. Ovo pitanje lako bi moglo biti upućeno svima nama pa i Star Treku kao takvom, jer možda je teško vjerovati, ali Star Trek na malim ekranima nismo imali prilike gledati punih dvanaest godina. Nakon više od desetljeća čekanja i nakon svih odgoda i problema s produkcijom najnovije iteracije ove megapopularne franšize čini se da Discovery samo što nije porinut. A sudeći po ovom traileru ili bolje reći teaseru, izgleda da će se čekanje isplatiti.

Video je kratak, ali pun detalja i scena za koje ne sumnjam da će se diskutirati u narednim tjednima. Tako imamo prvi dobar pogled na glavnu glumicu, Sonequu Martin Green koja će glumiti prvog časnika Michaela Burnhama. Sudeći po scenama sa Sarekom (James Frain), Burnham je kontrast Spocku, čovjek kojeg su odgojili Vulkanci, i koji je poprimio njihove običaje i ideje. Izgleda da će upravo ta bitka između dva identiteta biti jedna od niti radnje u Discoveryju. Također dobili smo dobar pogled na članove posade, pogotovo kapetanicu Philippu Georgiou (Michelle Yeoh), zapovjednicu broda Shenzou, i Saru (Doug Jones), novog aliena, koji ima neobičan i bizaran dar da osjeti smrt.

A smrt iliti opasnost dolazi u obliku Klingonaca, čiji će (re)dizajn izazvati diskusije među fanovima. Teaser nam nije dao odgovor jesu li to arhaični Klingonci, koji su spominjani i prije početka snimanja. U svakom slučaju ostavljaju dojam opasnog neprijatelja u pravom duhu Treka. Osim Klingonaca, video daje kratak uvid u ostale aliene i robote kakve smo mogli samo zamisliti prije 12 godina. Trailer obiluje akcijskim scenama, odličnim vizualnim efektima, ali i Trek filozofijom po kojoj je serijal poznat. Dizajn setova i rekvizita je mješavina starog i novog. Tako možemo vidjeti old school trikorder iz TOS-a, kao i deflektor Shenzoua koji je sličan onom na Enterprise NX-01. Uniforme su isto veoma slične onima iz Enterprisea. S druge strane, displayi na komandom mostu su bliži estetici omraženog JJ Treka, a trailerom se provlači još omraženiji lens flare (koji je čini se trenutno u modi).

Posebno zanimljivo je naglasiti početnu scenu na pustinjskom planetu koja je kako smo saznali snimana na vanjskoj lokaciji, i to ni manje ni više nego u Jordanu. Kako je takva informacija ostala skrivena tako dugo je misterij (HBO bi možda mogao učiti od CBS-a), ali veselimo se raznolikosti lokacija u seriji.

Paradoksalno, ono čega u teaseru nema je titularni brod, USS Discovery, kao i njegov kapetan Lorca, kojeg igra Jason Issac. No sigurni smo da CBS to čuva za glavni događaj, nadolazeći SDCC, gdje će biti predstavljen pravi trailer. Osim samog teasera, CBS je objavio vijest o produženoj sezoni od 15 epizoda, kao i o pratećem showu „Trek talk“. Tako da s nestrpljenjem očekujemo porinuće u jesen. Jer vrijeme je da napustimo rub Federacijskog prostora i hrabro zakoračimo kamo nitko prije nije kročio…

 

STAR TREK: DISCOVERY

STAR TREK: DISCOVERY

STAR TREK: DISCOVERY

Check Also

The Boys: trailer za 3. sezonu otkriva pravog Homelandera!

Treća sezona Amazonove netipične superherojske serije The Boys dobila je službeni trailer i poster. Riječ …

Trailer za nadolazeću Netflixovu igranu seriju Resident Evil

Netfix je objavio prvi teaser trailer za nadolazeću igranu seriju Resident Evil. Serija nam stiže …

Jedan komentar

  1. izgleda mi nekako,….amaterski. Zapravo ona nadolazeća parodija Orville mi djeluje ozbiljnije 😀 , al živi bili pa vidjeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics