Veliki crveni se vratio! Pogledajte prvi trailer za reboot filma Hellboy

Lionsgate je konačno objavio prvi trailer za nadolazeći reboot filma Hellboy. Režiser filma je Neil Marshall (Westworld, Game of Thrones) dok zadnju inačicu scenarija potpisuju Aron Coleite, Andrew Cosby, Christopher Golden i tvorac Hellboyja Mike Mignola. Larry Gordon, Lloyd Levin i Mike Richardson su producenti, dok su izvršni producenti Christa Campbell, Lati Grobman i Carl Hampe.

Titularnu ulogu u rebootu tumači David Harbour (Stranger Things), dok ostale glavne uloge tumače Ian McShane (Deadwood, American Gods) kao čovjek koji je usvojio Hellboyja – profesor Trevor Bruttenholm (aka Professor Broom), Milla Jovovich (The Fifth Element, Resident Evil) kao glavna zlikovka Blood Queen, Sasha Lane (American Honey) kao Alice Monaghan, Penelope Mitchell (Hemlock Grove) kao odbjegla vještica Ganeida i Daniel Dae Kim (Hawaii Five-0, LOST) kao bojnik Ben Daimio.

Trailer nam otkriva titularnog lika koji radi s članovima Ureda za paranormalno istraživanje (BPRD) u borbi protiv čudovišta koja prijete svijetu. U stripovskoj priči Hellboy se bori sa svojom demonskom naravi i protiv reakcija ljudi koje ga vide kao jedno od čudovišta. U traileru također imamo prilike vidjeti Iana McShanea u ulozi Hellboyjevog posvojitelja profesora Bruttenholma, Daniela Dae Kima kao BPDR operativaca Bena Daimija i Sashu Lane kao Alice Monaghan. Čini se kako je većina akcije smještena u Englesku, što nije čudno s obzirom da je glavna antagonistica u filmu Nimue the Blood Queen, britanska vještica koja se pojavila u priči stripa Darkness Calls.

Zanimljivo je kako je redatelj najavljivao da će film biti više usmjeren na horor elemente iz stripa, no sudeći po prvom traileru čini da su ipak otišli u drugom smjeru.

Hellboy se prvi put pojavio 1993. godine u stripu Mikea Mignole. Hellboy je demon koji je prizvan iz pakla od strane nacista pri kraju Drugog svjetskog rata. Medutim, kako magija nije egzaktna znanost mali đavao se manifestirao u američkom taboru gdje su ga dočekali vojnici i okultisti, te učinili najlogičniju stvar na svijetu i posvojili ga. Točnije posvojio ga je profesor Trevor Bruttenholm, a nakon javne debate o njegovoj sudbini. 1952. godine Ujedinjeni narodi mu daju počasni status čovjeka te Hellboy postaje agent B.P.R.D.-a, američke agencije za borbu protiv paranormalnog. Glavni suradnici mu postaju čovjek-riba nepoznate prošlosti, Abe Sapien, i pirokinetičarka Liz Sherman koja u agenciju dolazi kao djevojčica te razvija bratsko-sestrinski odnos s Hellboyjem.

Hellboy je originalno trebao izaći u siječnju 2019. godine, ali je datum pomaknut na 12. travnja.

Hellboy

Hellboy

Hellboy

Check Also

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics