Prvi trailer za Netflixov SF film JUNG_E

Netflix je objavio prvi teaser trailer i poster za korejski SF triler JUNG_E, originalno ostvarenje smješteno u postapokaliptično 22. stoljeće. Redatelj i scenarist filma je Yeon Sang-ho, korejski veteran žanra koji je režirao filmove Train to Busan, Train to Busan 2: Peninsula i Netflixovu seriju Hellbound. Film je započeo sa snimanjem u listopadu 2021. te se snimao do 28. siječnja 2022. godine. Inicijalno je u planu bilo da film na Netflix stigne još u ovoj godini, ali je datum izlaska pomaknut za 2023. No, taj pomak nije bio značajan, što znači da na film ne moramo čekati još dugo, jer na Netflix stiže već 20. siječnja.

Radnjom smješten u relativno blisku budućnost, film prikazuje svijet kojeg su klimatske promjene učinile nenastanjivim. Usred razaranja izbija sukob unutar bunkera izgrađenog za ljudski opstanak. Istraživačica u labaratoriju za umjetnu inteligenciju predvodi napore da se okonča građanski rat kloniranjem mozga njezine majke. Inicijativa za kloniranje mogla bi biti ključna za pobjedu u ratu. Za uspjeh eksperimenta zaslužni su znanstvenici Seo Hyun i Sang-hun. Prvi je direktor laboratorija, a druga je šefica tima koja je zaslužna za kloniranje mozga i stvaranje AI tehnologije.

Glavne uloge tumače Kim Hyun-joo (Hellbound), Ryu Kyung-soo (Hellbound) i Kang Soo-yeon (The Surrogate Womb), što je ujedno i posljednja uloga potonje glumice koja je preminula ove godine.

JUNG_E

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics