Prvi trailer za Miyazakijev animirani film The Boy and the Heron

Prošlo je deset godina od zadnjeg filma briljantnog Hayaoa Miyazakija, koji stoji iza fantastičnih Spirited Away, My Neighbor Totoro i toliko drugih prekrasnih animiranih priča iz Studija Ghibli. Njegov najnoviji film, naslovljen The Boy and the Heron (君たちはどう生きるか), u Japanu je objavljen bez ikakve marketinške kampanje, bez fotografija, najava, ili bilo kakvog sinopsisa prije nego što je film stigao u kina. No, za američko tržište je ipak odrađeno nešto, iako se puno pisalo po društvenim mrežama o činjenici da gotovo nema marketinške kampanje za film koji samo što nije stigao na velika platna. Sada, svi koji su se bojali da će film kasniti mogu odahnuti, jer je konačno objavljen prvi teaser trailer. Prve pokretne sličice ne otkrivaju puno, a uz trailer objavljeni tekst više podsjeća na pjesmu nego sinopsis, iako doduše daje natruhe radnje. Nema puno detalja, ali ipak smo nešto dobili.

Elementi unutar trailera čini se aludiraju na neke od prethodnih Miyazakijevih filmova, od vodene žene (Ponyo), dječaka od plamena (Howl’s Moving Castle), pa sve do malih bijelih blobastih stvorenja koja pomalo podsjećaju na duhove kodama iz filma Princess Mononoke. S obzirom da je ovdje riječ o poluautobiografskom filmu, zapravo je i logično vdjeti odjeke prijašnjih Miyazakijevih radova. Tim više kada znamo da je ovo njegov posljednji film.

Glazbenu podlogu potpisuje Joe Hisaishi, Miyazakijev dugogodišnji suradnik s Oscarom nagrađenim suosnivačem Studija Ghibli Toshiom Suzukijem koji je producent. Režiser i scenarist je Hayao Miyazaki.

Film će svoju premijeru doživjeti u sklopu Toronto International Film Festivala i to već 07. rujna. The Boy and the Heron će tako postati još jedan Miyazakijev film koji će se prikazati na TIFF-u. Kada dugo očekivani film stigne u kina 08. prosinca, biti će objavljen na originalnom japanskom jeziku s engleskim titlovima, i u verziji na engleskom jeziku.

Check Also

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Prvi teaser za Netflixov distopijski film The Platform 2

Prvi pogled na Netflixov distopijski film The Platform 2 (Platforma 2) dobili smo još u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics