Prvi trailer za “King Arthur: Legend of the Sword” Guya Ritchieja

 

Britanski režiser koji nije završio ni srednju školu snimio je jedan izvrstan film – Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) – jedan solidan, dva-tri gledljiva i još par neprobavljivih. Da, to je Guy Ritchie, onaj što je oženio Madonnu (i rastao se od nje).

Prepoznatljiva estetika i specifični filmski izričaj daju do znanja da Ritchie ima talenta, ali gotovo svaki njegov (skupi) uradak svede se na usporedbu s Lock, Stock… njegov osobni pečat. Njegov Sherlock je tako okarakteriziran kao spoj, ehem, Sherlocka i Lock, Stocka, pa ne čudi da je i njegov novi film, King Arthur: Legend of the Sword opisan kao, ehem, Arthur susreće Lock, Stock… To nužno ne znači nešto loše, ali zahtjeva od gledatelja da prihvati moderan (brzi) režijski pristup klasičnoj priči, urbanu kostimografiju i srednjevjekovnu krav magu.

Prvi trailer za King Arthur: Legend of the Sword koji je trebao ovo ljeto već biti u kinima, ali je pomaknut na ožujak 2017. pokazuje svu raskoš Ritchiejeva pristupa. Brzo, moderno, akcijski, gotovo monokromatski i s brutalnom količinom fantastike. Ili kako glavni glumac, utjelovitelj Arthura, Charlie Hunnam sam reče u sklopu predstavljanja filma na San Diego Comic-Conu: “… ne znam hoće li se ikome to svidjeti iz studija, ali kad me prijatelji pitaju o filmu, kažem im da to Gospodar prstenova susreće Lock, Stock and Two Smoking Barrels”. Eh, da.

Film su napisali Ritchie, Lionel Wingram i Joby Harold (scenarist i producent) koji ima prilično mršavu scenarističku kilometražu s tim da je King Arthur: Legend of the Sword tek prvi u nekoj novoj franšizi. Joby nešto petlja i s Robinom Hoodom (scenarij za Robin Hood: Origins koji isto stiže iduće godine), piše i producira neki sf/akcija/fantasy pod naslovom Fountain City, a kao producent je i dio tima koji priprema novo izdanje filma Ja sam Legenda.

Sumnjamo da će King Arthur: Legend of The Sword biti nešto u klasi izvrsnog Boormanovog Excalibura iz 1981. godine, ali vjerujemo da neće biti ni bljutava sapunica Jerryja Zuckera poznata pod naslovom Prvi vitez (1995.). Bacite pogled na prvi trailer za film u kojem osim Hunnama još glume Jude Law, Astrid Bergès-Frisbey, Eric Bana, Djimon Hounsou i Aidan Gillen i napišite komentar s vašim dojmom.

24072016_Arthur_TR1_poster

Check Also

Netflix je naručio 4. sezonu serije Love, Death + Robots!

Netflix je dao zeleno svjetlo za četvrtu sezonu animirane antologijske serije Love Death + Robots. …

House of the Dragon: nove fotografije i teaser iz nadolazeće serije!

S obzirom da nas od premijere HBO-ove fantasy serije House of the Dragon (Zmajeva kuća) …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics