Prvi trailer za filmsku adaptaciju Earwig and the Witch!

Stigao je prvi trailer za Earwig and the Witch, najnoviji animirani i prvi kompletno 3D kompjuterski animirani film Studija Ghibli. Sviđao vam se novi stil ili ne, ovo je ono što ćemo dobiti, barem što se tiče ovog filma koji je baziran na istoimenoj dječjoj knjizi iz 2011. godine, autorice Diane Wynne Jones. Zanimljivo je kako je njezin rad također inspirirao i Ghiblijev film Pokretni dvorac (Howl’s Moving Castle).

Ne bi svako siroče voljelo živjeti u Domu za djecu St. Morwald, ali Earwig to voli. Dobiva sve što poželi, kad god to poželi, i to je tako otkako je kao beba završila na pragu sirotišta. No sve se to mijenja onoga dana kad Bella Yaga i Mandrake dođu u St. Morwald, prerušeni u udomitelje. Oni Earwig odvode u njihovu misterioznu kuću punu nevidljivih soba, napitaka i knjiga čarolija, s magijom koja viri iza svakog ugla. Većina bi djece prestrašeno otrčala iz takve kuće… ali ne i Earwig. Koristeći vlastitu pamet – uz pomoć mačke koja govori – odlučit će pokazati vještici tko je šef…

Redatelj je Goro Miyazaki (Tales from Earthsea, From Up On Poppy Hill), sin legendarnog Hayaoa Miyazakija (Spirited Away, My Neighbor Totoro). I Hayao Miyazaki je također bio uključen u projekt, te osim što ga je isplanirao, radio je i nadzor nad njim od samog početka. Film je koprodukcija između Ghiblija, NHK-a i NEP-a (NHK Enterprises). Earwig and the Witch će premijeru imati 30. prosinca u Japanu. Američku distribuciju je preuzeo GKIDS, koji će film plasirati početkom 2021. godine. Scenarij potpisuju Keiko Niwa (Ocean Waves, Tales from Earthsea, The Secret World of Arrietty, From Up On Poppy Hill, When Marnie Was There) i Eimi Gunji (From Up On Poppy Hill).

Glasove su glavnim likovima posudili Kokoro Hirasawa (Bleach) kao Earwig, Shinobu Terajima (Helter Skelter) kao Bella Yaga, Etsushi Toyokawa (20th Century Boy) kao Mandrake i Gaku Hamada (One Piece Film Gold) kao Thomas.

Za one koji se s ovim stilom ne mogu pomiriti podsjećamo da Hayao Miyazaki radi na rukom crtanom animiranom filmu How Do You Live?, za kojeg se producent i suosnivač Studija Ghibli Toshio Suzuki nada da će biti gotov u naredne tri godine.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics