Prvi trailer za “Fantastic Beasts” vraća nas u svijet Harrya Pottera

15122015_fantastic_beasts_feat

Harry Potter fanovi, radujte se! Nakon dugo godina kompletnog izbivanja od legendarne franšize britanske spisateljice J.K.Rowling, napokon dobivamo još jednu kartu za put u svijet magije. Dobro, da, riječ je o spinoffu, ne pravom nastavku, ali vjerujem da je i to dovoljno dobro. Pogotovo zato što prvi trailer za “Fantastic Beasts and Where to Find Them” izgleda dosta obećavajuće.

Riječ je o filmu inspiriranom istoimenom knjigom koju je J.K.Rowling napisala koristeći pseudonim Newt Scamander. Ta se knjiga pojavljuje u serijalu, a autorica ju je odlučila potpuno prebaciti u našu stvarnost pa je napisala knjigu o fantastičnim stvorenjima iz perspektive čarobnjaka Scamandera koji ih istražuje. Film će tu zanimljivu ideju gurnuti korak dalje pa tako ovime dobivamo i nekakvu priču uz sve to, a i lik Newta Scamandera će sigurno biti puno detaljniji nego što je to bio u knjigama, odnosno, postati će pravi lik. Osim što će ovo biti originalni materijal napravljen isključivo za filmoljupce, dodatno je zanimljivo to da je J.K.Rowling scenaristica i da je film kompletno njezina vizija pa tako mogu odahnuti zadrti fanovi knjiga koji bi inače na ovaj spinoff mogli gledati kao nešto loše ili čak potencijalno grozno.

A što se fanova filmova tiče, dobra vijest je da je redatelj filma David Yates, čovjek koji je režirao posljednja četiri filma iz Harry Potter franšize.

Gotovo pa da i nema razloga za brigu, za sada sve djeluje idealno. Možda i malo previše idealno.

Film izlazi 18.studenog 2016. godine, a do onda možete u krug gledati trailer i početi tražiti razloge zbog kojih bi ovaj film mogao ipak nekako ispasti loše.

 

Check Also

Kosmogonik, kratki film po motivima priče Stanisława Lema!

Film Kosmogonik iliti Cosmogonic je snimljen je prema kratkoj priči Stanisława Lema Uranove uši (Uranowe …

Nagrađeni SF roman Tragovi rata postaje tv serija!

Za fanove Garetha L. Powella i njegovog SF romana Tragovi rata (Embers of War) imamo …

Web Statistics