Stigao je prvi trailer za Avengers: Infinity War

Marvel je kako je i najavio jučerašnjim teaserom konačno objavio prvi trailer za jedan od najočekivanijih superherojskih filmova Avengers: Infinity War. Film predstavlja jedinstvenu kulminaciju Marvelovog kinematskog svemira, te ponovo ujedinjuje Avengerse, i pridružuje im još superheroja za predstojeću borbu. Trailer će vas gotovo sigurno oduševiti, ali isto tako sadrži par spojlera pa ako vas takve stvari smetaju onda preskočite gledanje, ali i daljne čitanje.

Dok Avengersi i njihovi saveznici nastavljaju štititi svijet od prijetnja prevelikih za samo jednog superheroja, nova opasnost izvire iz sjena svemira – Thanos. Tiranin zloglasan u cijelom svemiru ima za cilj prikupljanje šest kamenova beskonačnosti nezamislive moći s kojima želi provoditi svoju, poremećenu volju. Sve za što su se Avengersi borili je vodilo k ovom trenutku – sudbina Zemlje, ali i samog postojanja nikada nije bila nesigurnija.

Režiseri filma su Joe i Anthony Russo (Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War), a scenarij potpisuju Christopher Markus i Stephen McFeely (Captain America: Civil War). Glumačku ekipu čine Robert Downey Jr., Josh Brolin, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Chris Evans, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Chris Pratt, Elizabeth Olsen, Sebastian Stan, Benedict Cumberbatch, Paul Bettany, Cobie Smulders, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Scarlett Johansson, Benicio del Toro, Tom Holland, Anthony Mackie, Chadwick Boseman, Danai Gurira, Paul Rudd, Don Cheadle i Letitia Wright.

Marvel nema namjeru zaustaviti snimanje superjunačkih filmova, barem ne u bliskoj budućnosti. Predsjednik Marvelovog studija Kevin Feige je u intervjuu za Vanity Fair otkrio neke od planova. “Sada smo na 22 filma i imamo još 20 filmova u pripremi koji su u potpunosti različiti od svega što je bilo prije – i to namjerno.”

Posljednji od 22 filma su Avengersi 4, koji uskoro stižu u kina. Od onog što dolazi poslije jedino znamo za potencijalne nastavke Čuvara Galaksije, kao i za nastavke Spider-Mana s Tomom Hollandom. No, što još imaju u planu ostaje nam vidjeti. Predsjednik Disneyja Bob Iger istaknuo je kako Marvel ima prava na 7 tisuća likova, tako da možemo očekivati svašta. “Istražujemo svjetove koji su potpuno odvojeni – geografski i/ili vremenski – od svjetova koje smo već posjetili.”, objasnio je Iger.

Avengers 4 će biti prekretnica, rekao je Feige objašnjavajući kako će nam taj film donijeti nešto što do sada nismo imali u superjunačkim filmova, a to je finale. No rekla bi da su nas na to već pripremili, i da to nije neko preveliko iznenađenje. Završit će priču da mogu pristojno umiroviti likove jer ih glumci ne mogu tumačiti unedogled. Neki su od njih već pristojno ostarili i zaista ne bi više ni bili uvjerljivi u ulogama superjunaka.

“Postojat će dva odvojena razdoblja. Ono prije Avengersa 4 i ono nakon. I neće biti onako kako ljudi očekuju.”, dodao je Feige.

Avengers: Infinity War u kina stiže 04. svibnja 2018. godine.

Čini se da je trailer nagovjestio smrt Visiona ili je to vješta varka za brzoplete. Na prvi pogled izgleda da mu se oduzima njegov kamen beskonačnosti (Mind Stone), a nakon toga gledamo u famoznu Thanosovu rukavicu koja broji već dva kamena. Da, znamo montaže trailera su zeznuta stvar, tehnički ne vidimo ništa osim da netko pokušava na vrlo bolan način uzeti Visionov kamen beskonačnosti. Kasnije trailer otkriva postavljanje drugog u nizu kamena na Thanosovu rukavicu, ali to sve skupa ne znači da je Vision mrtav, jer tehnički tu scenu nismo vidjeli i vjerojatno će mu netko u zadnji čas priskočiti u pomoć. Jeste li obratili pažnju na boju drugog kamena kojeg je Thanos postavio na svoju rukavicu, ako niste odvrtite trailer još jednom, stvari će postati bitno jasnije jer kamen je zapravo nekadašnji tesseract, plavi kamen (Space Stone), dok je od prije rukavica imala ljubičasti kamen (Power Stone). Doduše sve to ne znači da se Thanos neće dokopati i Visionovog kamena, samo zato što to nismo vidjeli u traileru. Također to nije jedina zanimljivost, trailer ih otkriva puno. Loki se možda vratio svojim starim trikovima, jer sigurni smo da ste primjetili scenu u kojoj drži tesseract, a pitanje za milju dolara je da li ga nudi nekome (Thanosu) ili ga pokušava upotrijebiti protiv nekoga? Cap se vratio u igru iako izgleda malo zapušteno, i ponovo predvodi dobar dio Avengersa. Hulkbuster je također ponovo stupio na scenu i čini se da ima i poneku nadogradnju. Čuvari galaksije su šećer za kraj, valjda ćemo ih u akciji vidjeti u nekom od narednih trailera.

Avengers: Infinity War

Check Also

Prvi pogled na Appleovu seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Da Apple radi na remakeu Time Banditsa to već vjerojatno znate, ali možda ste propustili …

The Witcher: prvi službeni pogled na Liama Hemswortha kao Witchera

Netflix je u travnju potvrdio da će njihova fantasy serija The Witcher završiti s petom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics