Dočekali smo i prvi trailer za 8. sezonu serije Igra prijestolja

HBO je konačno objavio punokrvni trailer za osmu i ujedno posljednju sezonu serije Igra prijestolja. Trailer se gotovo u potpunosti vrti oko velike bitke, što je i više nego u redu. Sada smo dobili još više materijala za nagađanja koja će nedvojbeno krenuti poput lavine. No ono što je sigurno jest da će se osma sezona sastojati od svega šest epizoda. Utješno je što je riječ o produženim epizodama, pa se treba pripremiti na nekih 90 minuta gledanja. Redatelji nadolazećih epizoda su: Miguel Sapochnik, koji je režirao “Hardhome”, “Battle of the Bastards” i “The Winds of Winter”; David Nutter koji je režirao “The Rains of Castamere” i dvije finalne epizode pete sezone “The Dance of Dragons” i “Mother’s Mercy” te showrunneri David Benioff i D.B. Weiss koji su tehnički režirali samo jednu epizodu do sada, premijeru četvrte sezone “Two Swords”.

Očekivanja se velika, no među tek objavljenim informacijama koje je plasirao EW David Nutter obećava da fanovi neće biti razočarani. “Postoji puno prvih momenata. Postoji najsmješnija sekvenca koja je do sada snimljena u ovoj seriji, postoji najemocionalnija, najviše neodoljiva, kao i scena koja ima toliko likova da će vam se činiti da gledate superherojski film.”

Jedna epizoda će biti bitka za Winterfell. Ona će okupiti većinu glavnih likova na jednom mjestu, što se nije dogodilo još od prve epizode iz 2011. godine. Također očekuje se da će ta epizoda sadržavati jednu od najdužih uzastopnih sekvenci bitke koja je do sada prikazana na televiziji ili filmu.

“Ono što smo mi zatražili od produkcijskog tima i ekipe da naprave ove godine zaista još nikada nije napravljeno na televiziji ili filmu. Ovaj finalni obračun između vojske mrtvih i vojske živih je potpuno bez presedana, nemilosrdan i mješavina žanrova, čak i unutar same bitke. Postoje sekvence ugrađene unutar sekvenci ugrađenih unutar sekvenci. David i Dan napisali su nevjerojatnu zagonetku, a Miguel je ušao i rastavio je i ponovno sastavio. To je bilo iscrpljujuće, ali mislim da će sve oduševiti.” – izjavio je izvršni producent Bryan Cogman.

Sama izjava iscrpljujuće ne pokriva sve što se o snimanju te famozne epizode ima za reći. 11 tjedana napornih noćnih snimanja i do 750 glumaca i članova ekipe koji su radili gotovo tri mjeseca na iznimno niskim temperaturama na otvorenom seoskom krajoliku. Čini se da brutalno bolje opisuje kako je bilo snimati tu epozodu, jer režiser Miguel Sapochnik je nazvao glumce čak godinu dana unaprijed kako bi im rekao da se pripreme.

Izvršni producenti osme sezone serije su David Benioff, D.B. Weiss, Carolyn Strauss, Frank Doelger i Bernadette Caulfield. Suizvršni producenti su Guymon Casady, Vince Gerardis, George R.R. Martin i Bryan Cogman, dok su producenti Chris Newman, Greg Spence i Lisa McAtackney.

Igra prijestolja se na HBO vraća 14. travnja.

Igra prijestolja

Igra prijestolja

Igra prijestolja

Check Also

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics