Comic-Con@Home: prvi pogled na 2. sezonu serije His Dark Materials

Prva sezona serije His Dark Materials (Njegova mračna građa) je završila u prosincu, tako što je Lyra krenula u nepoznato za svojim ocem, lordom Asrielom. Što znači da nas avantura dalje vodi u Cittàgazze, masivni, prekrasni grad koji skriva zastrašujuću tajnu koja je uništila njihov svijet i ugrožavala svaki drugi u postojanju. Druga sezona za koju smo netom dobili prvi trailer tijekom panela u sklopu Comic-Con@Home započet će upravo tamo gdje je prva sezona završila, nastavljajući adaptaciju trilogije Philipa Pullmana drugom knjigom u nizu – The Subtle Knife.

Lord Asriel (James McAvoy) je otvorio prolaz u novi svijet, a Lyra (Dafne Keen) koja je izbezumljena radi gubitka najboljeg prijatelja slijedi Asriela u nepoznato. U čudnom i misterioznom napuštenom gradu upoznaje Willa (Amir Wilson), dječaka iz našeg svijeta koji također bježi od svoje problematične prošlosti. Lyra i Will će otkriti da su njihove sudbine povezane s ponovnim ujedinjenjem Willa s njegovim ocem, iako ih u tome nešto neprestano sprečava, dok oko njih počinje ključati rat. U međuvremenu, gospođa Coulter (Ruth Wilson) i dalje traži Lyru, odlučna da ju pronađe bilo kojim načinom…

U drugoj sezoni se svojim ulogama vraćaju Dafne Keen (Lyra), Ruth Wilson (Mrs Coulter), Ariyon Bakare (Lord Boreal), Amir Wilson (Will) i Lin-Manuel Miranda (Lee Scoresby), dok su nova lica Terence Stamp (Giacomo Paradisi), Andrew Scott (John Parry), Jade Anouka (Ruta Skadi) i Simone Kirby (dr. Mary Malone).

Ono što ste zasigurno primjetili u traileru jest izostanak lorda Asriela, koji neće biti dio glavne priče nove sezone, jer on nije lik druge knjige na kojoj se i temelji druga sezona. Međutim, njegov lik su željeli uključiti u radnju. Scenarist i showrunner serije Jack Thorne je čak i napisao epizodu koja se fokusirala na putovanje lorda Asriela, originalnu priču koja bi odvela Asriela do mjesta gdje ga nalazimo u trećoj knjizi – Amber Spyglass. Na žalost, kako se snimala ta epizoda, dogodila se pandemija koronavirusa, pa je stoga ta epizoda izbačena.

His Dark Materials sa svojom drugom sezonom na HBO stiže ovu jesen, točan datum još nije otkriven.

His Dark Materials

His Dark Materials

His Dark Materials

His Dark Materials

His Dark Materials

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics