Sletio je prvi teaser za Star Wars: Episode IX odnosno Star Wars: The Rise of Skywalker

Kada je Disney kupio Star Wars u akviziciji Lucasfilma cilj je bio da se svake godine izbaci bar jedan film, a sada su se planovi očito promjenili.

U intervjuu s Bloombergom, Disneyjev predsjednik Bob Iger otkrio je kako će Star Wars: Episode IX biti posljednji Star Wars film prije pauze za koju se ne zna točno koliko će trajati:

“Nismo najavili nikakave planove za filmove nakon toga. Postoje filmovi koji su u razvoju, ali ih nismo najavili. No mislim da ćemo stisnuti pauzu i uzeti neko vrijeme za resetiranje, jer Skywalker saga završava s ovim devetim filmom. Bit će još drugih Star Wars filmova, ali opet, mislim da ćemo završiti u razdoblju gdje ćemo imati određenu prazninu.”

Postoje drugi Star Wars filmovi koji su trenutno u razvoju, uključujući novu trilogiju na kojoj radi Rian Johnson (The Last Jedi), kao i zaseban novi serijal filmova na kojima rade David Benioff i D.B. Weiss (Game of Thrones). No ako je suditi prema novostima, onda niti jedan od tih filmova neće stići u kina u bližoj budućnosti.

Ne treba se bojati da će zato biti manjka Star Wars materijala za gledanje. Na Disney+ stižu SW igrane serije, rađene posebno za tu streaming platformu. One za sada uključuju The Mandalorian, i još nenaslovljenu Rogue One prikvel seriju, u kojoj ćemo imati prilike opet gledati/slušati Diega Lunu i Alana Tudyka. Disney+ svoju uslugu lansira u studenom 2019. godine, a Star Wars: Episode IX za kojeg smo konačno u skopu eventa Star Wars Celebration dobili službeni naslov – Star Wars: The Rise of Skywalker i prvi teaser, u kina stiže 20. prosinca.

U nadolazećem filmu glumačku postavu čine Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Mark Hamill, Carrie Fisher, Kelly Marie Tran, Anthony Daniels, Domhnall Gleeson, Lupita Nyong’o, Billie Lourd, Dominic Monaghan, Matt Smith, Richard E. Grant, Naomi Ackie, Keri Russell i Joonas Suotamo.

Film se ne nastavlja odmah na prošli, odnosno na The Last Jedi, nego ima određeni nespecificirani vremenski odmak. Novo lice, Naomi Ackie (Lady Macbeth) je potvrdila da tumači lik Jannah – “Originalna ekipa ide na epsku avanturu i tako sam uzbuđena radi toga gdje će se Jannah naći na tom putu.” Rose Tico se opravila, izašla je iz kome te sada služi Pokretu otpora. “Bio sam tako zahvalan na mnogim stvarima koje je Rian Johnson napravio u Episode VIII. No najveća od njih je definitivno kasting Kelly Marie.” – J.J. Abrams. Kad smo već kod redatelja, u sklopu panela otkrio nam je i nova neobična stvorenja, od kojeg izdvajamo – Klada (kojeg smo zapravo već vidjeli na draftu postera koji je procurio krajem ožujka). On je prijatelj Pokreta otpora, a doveo ga je ni manje ni više nego Chewie. Otkriven je i prvi pogled na Billyja Deea Williamsa kao Landa Calrissiana. Fanovi su se nadali da će ga imati prilike vidjeti i u ranijim filmovima nove trilogije, ali do sada su tu okladu uvijek gubili. Kad spominjemo iznenađenja, onda treba izdvojiti i onaj smijeh s kraja teasera koji prati kadar s Rey, Finnom i Poeom nad palom Zvijezdom smrti… Palpatine…

“No one’s ever really gone.”

Star Wars: Episode IX/Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: Episode IX/Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: Episode IX/Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: Episode IX/Star Wars: The Rise of Skywalker

Check Also

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Prvi, jezivi trailer za horor film The Watchers

Warner Bros. Pictures i New Line Cinema objavili su prvi teaser trailer i poster za …

One comment

  1. Naravno da mora biti pauza, jer Disney je u svega par godina učinio nemoguće: ubio je koku koja je nosila zlatna jaja, praktično uništio Star Wars franšizu. Ovim filmom pokušavaju kontrolirati štetu, pokupiti ostatke i pripremiti teren za neki novi budući početak, ali već sam naslov otkriva da puno nade nije ostalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics