Prvi, jezivi teaser za HBO-ovu adaptaciju The Plot Against America

HBO je objavio prvi trailer za mini seriju The Plot Against America. Riječ je o seriji od šest epizoda baziranoj na istoimenom romanu alternativne povijesti (Zavjera protiv Amerike) autora Philipa Rotha, iz 2004. godine. Roman je jedinstvena pripovijest o tankoj granici između demokracije i totalitarizma u najmoćnijoj zemlji svijeta. Što bi bilo da je Franklin D. Roosevelt izgubio predsjedničke izbore 1940. godine? Što bi bilo da je na čelo Amerike tada došao Charles Lindbergh, letački heroj, ksenofob i pobornik antisemitizma? Što bi bilo s Philipom Rothom, današnjim velikanom američke proze, ali tada tek sedmogodišnjakom iz židovske obitelji u New Jerseyju?

Serija stiže od izvršnih producenata, scenarista i dugogodišnjih suradnika Davida Simona i Eda Burnsa (The Wire, Generation Kill).

Zanimljivo je da je tema kojom se roman i serija bave zapravo aktualnija danas, nego 2004. godine. Iako nije da roman u vrijeme izlaska nije dignuo nešto prašine, serija će sasvim sigurno odjeknuti jače, radi paralela s određenim današnjim događajima, što je vrlo zabrinjavajuće da živimo u svijetu gdje su ovakve teme aktualne i bliske čitateljima/gledateljima. Još zanimljivije je što je inicijalno Simon odbio HBO-ovu ponudu da adaptira roman, jer ga nije smatrao “relevantnim za naše vrijeme”. Ponuda je stigla u vrijeme kada je Obama ponovo izabran za predsjednika, a tada su stvari bile bitno drugačije nego što su danas.

Glavne uloge tumače Zoe Kazan (The Ballad of Buster Scruggs) kao Elizabeth “Bess” Levin, Morgan Spector (Homeland) kao Herman Levin, Winona Ryder (Stranger Things) kao Evelyn Finkel, John Turturro (The Night Of) kao rabin Lionel Bengelsdorf, Anthony Boyle (Harry Potter and the Cursed Child) kao Alvin Levin, Azhy Robertson (Juliet, Naked) kao Philip Levin, Caleb Malis kao Sandy Levin i Ben Cole (Sense8, Happy!) kao Charles Lindbergh.

The Plot Against America na HBO stiže 16. ožujka.

The Plot Against America

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics