Prvi teaser za HBO-ov Fahrenheit 451 je spreman da vas zapali

HBO je objavio prvi teaser trailer za tv adaptaciju kultnog i nagrađivanog distopijskog romana Fahrenheit 451 Raya Bradburyja. Režiser filma je Ramin Bahrani (99 Homes) koji je izjavio da je nastojao biti što vjerniji temama obrađenim u predlošku, ali da je određene likove i dio radnje izmjenio kako bi modernizirao i osvježio priču, što nije bio lagan zadatak. Scenarij potpisuju Bahrani i Amir Naderi (Vegas: Based on a True Story).

Radnja se odvija oko Guya Montaga, vatrogasca koji polagano počinje preispitivati svoj posao spaljivača knjiga, svoju lojalost nadređenom i vladajućem totalitarnom režimu. U filmu Guy nije samo zadužen za spaljivanje svih knjiga na koje naiđe, nego i za zatvaranje onih koji se odupiru politici režima. Tema nije isključivo vezana uz knjige, njihovo uništavanje i provođenje politike neznanja, čitava kultura je u procesu erodiranja.

Glavnu glumačku ekipu čine Michael B. Jordan (Black Panther, Creed) kao Montag, Michael Shannon (The Shape of Water, Boardwalk Empire) kao kapetan Beatty, Sofia Boutella (The Mummy, Kingsman: The Secret Service) kao Clarisse i Lilly Singh (Bad Moms) kao Raven.

Sami teaser je iznimno kratak, i ne otkriva glavne protagoniste, no zato će nekima biti zanimljivi naslovi klasika koji su doživjeli paljenje u njemu. Ispod teasera potražite fotografije koje će baciti malo više svijetla na čitavu stvar.

Fahrenheit 451 na HBO stiže negdje na proljeće ove godine, točan datum još uvijek nije poznat.

“Nismo rođeni jednaki, vatra će nas učiniti jednakima, i tada možemo biti sretni,” izjavljuje lik Beattyja (Montagov kapetan i mentor) u jednoj sceni.

Fahrenheit 451

Fahrenheit 451

Fahrenheit 451

Check Also

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Prvi, jezivi trailer za horor film The Watchers

Warner Bros. Pictures i New Line Cinema objavili su prvi teaser trailer i poster za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics