Prvi teaser za francuski film “Ickerman” savršeno spaja staro i novo

 

Retro budućnost česta je pojava u svijetu SF-a i svakako je nešto čega smo se već i nagledali (hoće li ikada ijedan film to napraviti bolje od Brazila? vjerojatno ne), ali zato su nove varijacije na tu temu svakako zanimljive.

Tako nam je trenutno prvim teaserom najavljen francuski film “Ickerman” kojeg proizvode nove snage filmskoga i žanrovskoga svijeta: Raphaël Hernandez i Savitri Joly-Gonfard (aka Seth Ickerman). Riječ je o priči u kojoj je protagonist retro entuzijast, fan starih automobila, retro glazbe i još klasičnih mačo izgleda, ali koji svoju ljubav definitivno ne dijeli s futurističkim svijetom koji ga okružuje. Zbog toga njegov izgled i cijeli njegov identitet stvarno odskaču od ostatka, a taj kontrast je na prvi pogled stvarno interesantan.

Još uvijek se ne zna puno o radnji, samo to da će protagonist udubljen u neki svoj svijet pokušati spasiti prijateljicu iz kandži gurua digitalnog doba. Što to znači? Nemamo pojma, ali Francuzi su uvijek radili poseban i maštovit SF, a po nekima (kao i po autoru ovog teksta) francuski SF je istovremeno i najbolji SF tako da nemamo razloga sumnjati u kvalitetu.

Kako biste jasnije predočili o čemu bi ovdje mogla biti riječ, pogledajte teaser. Možda vam ništa neće biti jasno, ali atmosfera, vizualni dojam i retro glazba mogli bi vam biti dovoljno da zapamtite ovaj film i pričekate njegov izlazak. Nažalost, do toga neće doći tako uskoro pošto snimanje tek treba početi sljedeće godine, ali vjerujem da se film isplati čekati koliko god već bude potrebno.

422016_ickerman_poster

Check Also

Awake: prvi trailer za Netflixov apokaliptični triler!

Netflix je netom objavio prvi službeni trailer za apokaliptični triler Awake. Redatelj filma je Mark …

Marvel je objavio prvi pogled na film The Eternals

Godinama je prvi vikend u svibnju bio rezerviran za veliko filmsko superherojsko ostvarenje, i dok …

Web Statistics