Prvi teaser za distopijski film Polaris

Objavljen je prvi teaser trailer za distopijski film Polaris koji će otvoriti nadolazeći Fantasia International Film Festival. Redateljica filma je KC Carthew, poznata po svom nagrađivanom filmu The Sun at Midnight iz 2017. godine. Polaris je zapravo svojevrsna ekspanzija njezinog kratkog filma Fish out of Water koji je također prikazan na Fantasia festivalu još 2015. godine. Redateljica Polaris opisuje kao Mad Max na Arktiku. Riječ je o zamrznutom svijetu budućnosti nastalim brutalnim zanemarivanjem ranijih generacija. Film su producirali Max Fraser, Paul Cadieux, KC Carthew i Alyson Richards, dok je izvršni producent Patrick Ewald iz kuće Epic Pictures Group.

Radnja je smještena u 2144. i prati Sumi, djevojčicu koju je odgojila ženka polarnog medvjeda, dok pokušava izbjeći hvatanje od nemilosrdne lovačke grupe Morad. Sumi slučajno nailazi na Frozen Girl s kojom sklapa nevjerojatno prijateljstvo. Zajedno bježe ispred osvetoljubivih lovaca prema jedinoj vodilji koju Sumi poznaje, zvijezdi Polaris (Sjevernjači).

Glavne uloge tumače Viva Lee (Deadly Class), Khamisa Wilsher (Charmed) i Muriel Dutil.

“Sumi ima blizak odnos s prirodom i izvanredne vještine preživljavanja: može razgovarati sa životinjama i drvećem, ali još nije naučila razgovarati s ljudima. Drugi ljudi govore izmišljenim jezicima kako bi predstavili taj jaz u razumijevanju. To stvara prvenstveno neverbalno iskustvo koje je pojačano nepostojanjem titlova. Moja namjera je smjestiti publiku u svijet priče i potaknuti emocionalno imerzivnu vrstu gledanja filma koja se više temelji na empatiji, intuiciji i koje je univerzalno.” – izjavila je redateljica.

Polaris

Check Also

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Dead Ringers: prvi isječak iz Amazonovog reboota kultnog Cronenbergovog filma

Nakon prvih fotografija i vrlo kratkog teasera Amazon je objavio prvi isječak i novi poster …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics