Prvi teaser za film Books of Blood, inspiriran pričama Clivea Barkera

Hulu je objavio prvi teaser za nadolazeću filmsku adaptaciju antologijskog horor serijala Books of Blood Clivea Barkera. Film je režirao Brannon Braga (The Orville), koji također potpisuje scenarij zajedno s Adamom Simonom (Salem). Izvršni producenti su već spomenuti Braga i Simon te Seth MacFarlane, Erica Huggins, Alana Kleiman, Brian Witten, Jeff Kwatinetz, Josh Barry i Clive Barker.

Serijal Books of Blood se sastoji od šest knjiga objavljenih između 1984. i 1985. godine, antologija koja je uglavnom obrađivala žanr horora s povremenim elementima fantazije. Zbirke su prošle iznimno dobro kako kod kritičara tako i kod čitatelja, a Stephen King je Barkera nazvao “budućnošću horora”. Neke pojedinačne priče/novele su već prilagođene za male ili velike ekrane, poput novele The Forbidden (Books of Blood Volume 5), koja je postala instantni filmski klasik – Candyman. Također prema uznemirujućoj priči Ponoćni vlak smrti/The Midnight Meat Train (Books of Blood Volume 1) 2008. godine je snimljen istoimeni film s Bradleyjem Cooperom u glavnoj ulozi. Prema noveli Rawhead Rex (Books of Blood Volume 3) 1986. je snimljen istoimeni film. Planiran je i remake, ali se od toga odustalo zbog Barkerove prezauzetosti radom na franšizi Gospodari pakla/Hellraiser. Film Lord of Illusions iz 1995. snimljen je prema priči The Last Illusion (Books of Blood Volume 6), a režiju i scenarij potpisao je sam Clive Barker. Novela The Hellbound Heart poslužila je kao inspiracija za popularnu franšizu Gospodari pakla, koja se sa svojih deset naslova pokazala kao jedan od najizdržljivijih filmskih serijala u povijesti horor žanra.

Znamo da će film obraditi tri Barkerove priče, ali još uvijek nije poznato koje. U opisu stoji sljedeće: Books of Blood kreće na neistražen i zabranjen teritorij kroz tri priče koje se međusobno isprepliću u prostoru i vremenu.

Glavnu glumačku ekipu čine Andy McQueen (Fahrenheit 451), Freda Foh Shen (Ad Astra), Nicholas Campbell (Da Vinci’s Inquest), Anna Friel (Marcella), Britt Robertson (For the People), Rafi Gavron (A Star Is Born) i Yul Vazquez (Midnight, Texas).

Film Books of Blood na Hulu stiže 07. listopada.

Books of Blood

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics