Stigao je prvi teaser za BBC-jevu seriju His Dark Materials

BBC je netom objavio prvi pogled na fantasy seriju koja je adaptacija književnog serijala His Dark Materials (The Golden Compass, The Subtle Knife, i The Amber Spyglass), autora Philipa Pullmana. Prva sezona koja se radnjom oslanja na prvu knjigu, “The Golden Compass”, počela se snimati još početkom kolovoza prošle godine, a već u rujnu iste godine je službeno naručena i druga sezona od osam epizoda.

Scenarij za His Dark Materials potpisuje Jack Thorne (National Treasure, Harry Potter and the Cursed Child), a glavni režiser je Tom Hooper (Les Misérables, The King’s Speech). Hooper će za sada režirati prve dvije epizode, Dawn Shadforth (Trust) će režirati 3. epizodu, Otto Bathurst (Peaky Blinders) epizodu 4&5, Euros Lyn (Torchwood, Black Mirror) epizodu 6 i Jamie Childs (Doctor Who) posljednje dvije epizode prve sezone.

Izvršni producenti serije su Dan McCulloch, Jane Tranter i Julie Gardner za Bad Wolf; Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper, Deborah Forte, Toby Emmerich i Carolyn Blackwood za New Line Cinema te Ben Irving i Piers Wenger za BBC One.

Glumačku ekipu serije čine Dafne Keen (Logan) kao Lyra, Lin Manuel-Miranda (Hamilton, Mary Poppins Returns) kao Lee Scoresby, James McAvoy (Split) kao Lyrin ujak – Lord Asriel, Clarke Peters (The Wire) kao The Master, Ian Gelder (Queers) kao učenjak Charles, Ruth Wilson (The Affair) kao famozna gospođa Coulter, Will Keen (Wolf Hall) kao otac MacPhail, Ariyon Bakare (Life) kao Lord Boreal, Georgina Campbell (Black Mirror) kao novinarka Adele Starminster, Anne-Marie Duff (Suffragette) kao Ma Costa, James Cosmo (Game of Thrones) kao Farder Coram, Lucien Msamati (Richard II) kao John Faa, Mat Fraser (Cast Offs) kao Raymond Van Geritt, with Geoff Bell (War Horse) kao Jack Verhoeven i Simon Manyonda (King Lear) kao Benjamin de Ruyter.
Mlade glumce čine Lewin Lloyd kao Roger Parslow, Daniel Frogson kao Tony Costa, Tyler Howitt kao Billy Costa i Archie Barnes kao Pantalaimon.

Prva sezona prati Lyru, koja se na prvi pogled čini kao obična, ali iznimno hrabra mlada djevojka s drugog svijeta. Njezina potraga za nestalim prijateljima postaje istraživanje i razumijevanje misterioznog fenomena zvanog Prah. Kako putuje kroz svjetove, uključujući i njezin vlastiti Lyra upoznaje odlučnog i hrabrog dječaka Willa. Zajedno će se susresti s neobičnim bićima i opasnim tajnama, sa sudbinom živih kako i mrtvih u njihovim rukama…

Još nije poznat datum premijere serije, ali se očekuje da će to biti negdje krajem godine.

Check Also

Star Trek: Starfleet Academy, glavnu ulogu u seriji tumačit će Holly Hunter

Star Trek: Starfleet Academy, četvrta igrana serija i šesta koju producira Secret Hideout Alexa Kurtzmana …

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics