Prvi teaser trailer za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su prvi službeni teaser trailer za spin-off seriju Dune: Prophecy, ranije naslovljenu Dune: The Sisterhood. Temeljena je na romanu Sisterhood of Dune, kojeg su napisali Brian Herbert i Kevin J. Anderson, s likovima Franka Herberta. Showrunnerica serije je Alison Schapker (Fringe), dok redatelje čine Anna Foerster (Outlander), John Cameron (Legion) i Richard J. Lewis (Westworld). Izvršni producenti su Schapker, Diane Ademu-John, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Cait Collins, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert i Dana Calvo.

Dune: Prophecy radnjom je smještena 10 000 godina prije rođenja Paula Atreidesa, te u fokusu ima sestre Harkonnen dok se bore protiv sila koje prijete budućnosti čovječanstva i porijeklu reda Bene Gesserit.

Serija je prošla vrlo buran put do malih ekrana. Izvorni showrunner serije, Jon Spaihts, napustio je projekt 2019. godine, kako bi se fokusirao na Dune: Part Two. U ljeto 2021. Diane Ademu-John pridružila se projektu kao nova showrunnerica, da bi kasnije te godine i ona otišla, ostavivši Alison Schapker da samostalno vodi seriju. U ožujku 2023. jedna od originalnih zvijezda, Shirley Henderson, također je napustila seriju, zajedno s redateljem Johanom Renckom. Ademu-John i dalje nosi zasluge za razvoj serije i kao izvršna producentica. Ali sve u svemu, to je puno previranja za seriju od svega šest epizoda.

Glavne uloge tumače Emily Watson kao Valya, Mark Strong kao car Javicco Corrino, Travis Fimmel, Jade Anouka, Chris Mason, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds i Chloe Lea. Ostatak glumačke postave zaokružuju Olivia Williams, Jodhi May, Josh Heuston, Edward Davis, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning i Yerin Ha.

Serija Dune: Prophecy na Max stiže ove jeseni, točan datum još nije otkriven.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics