Prvi teaser trailer za Amazonovu seriju The Lord of the Rings: The Rings of Power

Amazon Studios je tijekom Super Bowla objavio prvi teaser trailer za njihovu najiščekivaniju seriju The Lord of the Rings: The Rings of Power. Riječ je i o najskupljoj produkciji tv serije do sada, s procjenom da će pet sezona koštati studio više od 1 milijarde dolara. Glavni scenristički duo, showrunneri i izvršni producenti su J.D. Payne i Patrick McKay. Prva sezona se sastoji od ukupno osam epizoda. J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom) je redatelj prve dvije epizode, Wayne Che Yip (The Wheel of Time) je režirao četiri epizode, a Charlotte Brändström (The Witcher) je režirala dvije epizode.

Serija će po prvi put na ekrane donijeti herojske legende legendarnog Drugog doba povijesti Međuzemlja. Ova epska priča je smještena tisućama godina prije događaja J.R.R. Tolkienova Hobita i Gospodara prstenova, a gledatelje će vratiti u doba u kojem su se kovale velike moći, kada su se uzdizala slavna kraljevstva ali i propadala u ruševine, kada su testirani neočekivani junaci, kada je nada visila o najtanjim nitima i kada je najveći zlikovac koji je ikad potekao iz Tolkienove olovke prijetio da će čitav svijet zaviti u tamu. Počevši u vremenu relativnog mira, serija prati ansambl likova, kako poznatih tako i novih, dok se suočavaju s onim čega su se dugo bojali – ponovnim izdizanjem zla u Međuzemlju. Od najmračnijih dubina Maglenih planina, do veličanstvenih šuma prijestolnice vilenjaka Lindon, do otočnog kraljevstva Númenor koje oduzima dah, pa sve do najudaljenijih dijelova karte, ta će kraljevstva i likovi rezultirati nasljeđem koje živi dugo nakon što su oni nestali.

J.D. Payne i Patrick McKay opisali su seriju kao “roman koji Tolkien nikada nije napisao”. Radnja će pratiti glavne događaje koje je autor iznio u dodacima trilogije Gospodar prstenova, ali će također popuniti praznine novim likovima i linijama priče. Teaser je prilično kratak, ali ipak daje pa makar i mali uvid u neke od glavnih aktera priče, kako onih koji su nam već jako dobro poznati od ranije, tako i onih koji su osmišljeni isključivo za seriju. Tako smo prvi puta na pokretnim sličicama dobili pogled na legendarnu Galadriel (Morfydd Clark) i mladog poluvilenjaka Elronda (Robert Aramayo). Od novi likova tu su: Halbrand (Charlie Vickers) čija je sudbina isprepletna s onom od Galadriel, vilenjak ratnik Arondir (Ismael Cruz Córdova) koji je u ljubavnoj vezi s ljudskom seoskom iscjeliteljicom Bronwyn (Nazanin Boniadi), te još jedan i to vrlo značajan vilenjak Gil-Galad (Benjamin Walker). Također smo dobili i kratak pogled na patuljke (Owain Arthur, Sophia Nomvete). A već gotovo na samom početku prikazan nam je lik kojeg tumači Megan Richards. Ona je harfoot, preteča modernog hobita, a nju su showrunneri opisali kao simpatičnu i znatiželjnu.

The Lord of the Rings: The Rings of Power na Prime Video premijerno stiže 02. rujna.

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Check Also

Rebecca Ferguson pridružila se glumačkoj ekipi SF trilera Mercy

Rebecca Ferguson (Dune, Silo) glumit će uz Chrisa Pratta (The Tomorrow War, Jurassic World franšiza) …

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics