Prvi službeni pogled na Captain Marvel

Stigla je nova svijetla zvijezda Marvelovog kinematografskog svemira. Captain Marvel krasi naslovnicu novog broja časopisa Entertainment Weekly, a uz naslovnicu objavljene su i prve fotografije iz filma koje već same po sebi govore dovoljno. Također EW je najavio da će ovih dana izaći još ekskluzivnih fotografija, detalja i intervjua vezanih uz film.

Nije neuobičajeno da filmovi budu inspirirani drugim filmovima. Prema producentu Kevinu Feigeu, superherojski film Captain Marvel će barem djelomično biti inspiriran Terminatorom 2.

“Definitivno postoji hommage omiljenim filmovima devedesetih. Veliki dio filma se odvija u svemiru.” – a zatim je posebno izdvojio Terminator 2, te kako su pronašli inspiraciju “u onim cool cestovnim potjerama i fajtovima.” Čini se interesantim, tim više kad je istaknuo i činjenicu da se većina filma odvija u svemiru.

Režiseri filma su Anna Boden i Ryan Fleck. Film je klasična priča o postanku heroja, ali zanimljivo je da kada počne Carol Danvers već ima svoje moći. Ona je napustila svoj život na Zemlji da bi se pridružila elitnoj vojnoj jedinici Starforce, na Kreeovom planetu Hala.

Captain Marvel nije samo prvi film kojeg predvodi ženski lik u Marvelovom kinematografskom svemiru, nego je i predstavljanje najjačeg heroja u tom svemiru. Film će također predstaviti i jedne od najzloglasnijih Marvelovih negativaca – Skrullse. Ben Mendelsohn tumači njihovog vođu Talosa koji na fotkama otkriva čak dva lica. To fanove stripa ne bi trebalo čuditi jer Skrullsi su specijalno opasni upravo radi njihove sposobnosti shapeshiftanja.

“Ona nije superheroj koji je savršen, niti ima bilo kakve poveznice s božanskim. No ono što je čini posebnom je upravo koliko je ljudska. Ona je duhovita, ali ne priča uvijek smiješne viceve. Zna biti tvrdoglava i nesmotrena, te ne donosi uvijek najbolje odluke za sebe. No u svojoj srži ima toliko srca i ljudskosti sa svim popratnim ‘neredom’.” – izjavila je Boden, prva ženska redateljica u Marvelovom kinematografskom svemiru.

Captain Marvel u kina stiže 08. ožujka 2019. godine.

Captain Marvel

Captain Marvel
Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson)
Captain Marvel
Vođa Starforcea (Jude Law), Ronan (Lee Pace), Korath (Djimon Hounsou), Att-Lass (Algenis Perez Soto), Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson), Bron-Char (Rune Temte) i Minn-Erva (Gemma Chan)
Captain Marvel
Vođa Starforcea (Jude Law) i Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson)
Captain Marvel
Talos (Ben Mendelsohn)
Redatelj Ryan Fleck, Ben Mendelsohn i redateljica Anna Boden
Captain Marvel
Vođa Starforcea (Jude Law), Ronan the Accuser (Lee Pace) i redateljica Anna Boden
Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson)
Captain Marvel
Nick Fury (Samuel L. Jackson)
Maria Rambeau (Lashana Lynch)
Captain Marvel
Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson)

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics