Prvi pogled na Timothéeja Chalameta u filmu Dina

Upravo je objavljena prva fotka iz nove filmske adaptacije Herbertovog SF klasika Dina. Ne trebate se baš previše veseliti jer fotka ne otkriva nikakva neobična čudesa, ali je ipak početak, i to onaj koji se nastavlja već sutra. Dakle ovo je nešto poput teasera, a sutra stiže još, samo istina ne znamo točno što, ali najvjerojatnije ćemo dobiti još fotografija, uz određenu dozu detalja radnje. No tko zna možda nas ugodno iznenade prvim teaserom.

Fotku je plasirao Vanity Fair koji je i najavio novi ekskluzivni sadržaj za sutra. Prva fotografija otkriva prvi službeni pogled na Timothéeja Chalameta kao Paula Atreidesa, i to na planetu Caladanu, gdje stoluje njegova kuća. Iznad njega se mogu uočiti transportni brodovi koji se spuštaju na planet kako bi vladajuće obitelji Atreides odveli u njihov novi dom.

“Ono što mi je odmah bilo privlačno kod Paula je činjenica da je u takvoj priči s toliko detalja i s takvim worldbuildingom protagonist na svojevrsnom antiherojskom putovanju. On misli kako će biti neka vrsta mladog generala, te proučava svoga oca i njegove vještine predvođenja borbene sile, prije nego što on dođe u godine, nadajući se dekadu kasnije, kada on to treba preuzeti.” – izjavio je Chalamet za časopis Vanity Fair.

Sutra stiže opsežno istraživanje Villeneuveovog zadatka da roman Dina prilagodi za velike ekrane. Svi koji smo gledali Lynchov film znamo da je to nezahvalan zadatak, ali tko zna, možda ova filmska adaptacija uspije tamo gdje prva nije pronašla najbolja rješenja. Moramo doduše istaknuti da unatoč manama originalne filmske Dine, da nam je ona jako draga, a i njezin današnji kultni status je neporeciv.

U međuvremenu dobili smo i novi updateani pogled na službeni logo filma. Dina (Dune) bi kako stvari sada stoje i dalje trebala uredno izaći 18. prosinca.

Dina

Dina

Check Also

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

Prvi pogled na film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Pripremite se za povratak u Međuzemlje s anime filmom The Lord of the Rings: The …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics