Prvi pogled na Star Trek: Section 31!

Paramount Plus je na kraju siječnja ove godine objavio kako je Star Trek: Section 31 konačno krenuo u produkciju, a sada smo dobili i prvi pogled na film. Riječ je o jednoj fotografiji, ali nakon toliko čekanja i promjena veseli nas da smo dobili pa makar i toliko. Kao što već vjerojatno znate, inicijalno je, još 2019. projekt zamišljen kao tv serija, ali je prošle godine najavljeno da ćemo umjesto serije dobiti tzv. filmski event, kojeg producira CBS Studios u suradnji s kućama Secret Hideout i Roddenberry Entertainment. Sredinom ožujka otkriveno je da je snimanje filma privedeno kraju, ali još uvijek ne znamo kada ga možemo očekivati, iako je realno za pretpostaviti da to ne može biti prije 2025. godine.

U nadolazećem filmu Philippa Georgiou (Michelle Yeoh) zadužena je zaštititi Ujedinjenu federaciju planeta, ali se također mora suočiti i s grijesima svoje prošlosti.

Star Trek: Section 31 prema scenaristu predstavlja određeni rizik. Titularna black-ops organizacija bila je kontroverzna među fanovima Star Treka otkad je predstavljena 1990-ih. “Koncept je gotovo suprotan određenim vrijednostima Star Treka.” – izjavio je Sweeny. Ali on je i dalje vidio “Section 31” kao priliku za proširenje onoga što bi projekt Star Treka mogao biti s prihvaćanjem radikalne inkluzivnosti u srcu privlačnosti franšize. “Poznato je da u Roddenberryjevoj utopiji ima mjesta za svakoga, pa sam pomislio: ‘Pa, tko bi bili ljudi koji se baš ne uklapaju?'”

Glavne uloge uz Michelle Yeoh kao Philippu Georgiou tumače Omari Hardwick (Army of the Dead), Kacey Rohl (Hannibal), Sam Richardson (Detroiters), Sven Ruygrok (One Piece), Kazinsky (Pacific Rim), Humberly Gonzalez (Ginny & Georgia), James Hiroyuki Liao (Barry), Joe Pingue (The Expanse), Miku Martineau (Kate) i Augusto Bitter (EZRA).

Redatelj filma je Olatunde Osunsanmi (Star Trek: Discovery, The Man Who Fell to Earth), a scenarij potpisuje Craig Sweeny (Limitless, Medium). Izvršni producenti su Sweeny, Osunsanmi, Alex Kurtzman, Aaron Baiers, Frank Siracusa, John Weber, Rod Roddenberry, Trevor Roth i Michelle Yeoh.

Prvu sličicu iz filma popratila je i jedna zanimljivost. Otkriveno je da će Kacey Rohl tumačiti mlađu verziju Rachel Garrett, lik koji je prvi puta predstavljen u seriji Star Trek: The Next Generation, kao neustrašiva kapetanica broda USS Enterprise C. A očekuju nas i neke klasične Star Trek vrste koje će nas navodno iznenaditi u tom okruženju, o kojem bi mogli doznati više 05. travnja kada se obilježava First Contact Day. Možda tada dobijemo prvi pogled na pokretne sličice.

Star Trek: Section 31

Check Also

Serija Goodbye Earth istražuje život usred odbrojavanja do sudnjeg dana

Nekako nam je do sada izmicala ispod radara korejska SF serija Goodbye Earth, koja za …

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics