Prvi pogled na Snyderov film Army of the Dead

Zack Snyder je ideju za film dobio ubrzo nakon što je završio svoj remake klasika Georgea Romera Dawn of the Dead (Zora živih mrtvaca) iz 2004. godine. Radnja za Army of the Dead se temlji na tome da je kuga/zaraza puštena iz tajne Nevadine vojne baze. Američka vlada uspjela je zaustaviti širenje zaraze izgradivši zid oko preplavljenog Las Vegasa aka Sin Cityja. No tamo u kasinima ima još uvijek jako puno novca, ako je naravno netko dovoljno hrabar (ili glup) da pokuša otići po njega.

“S ‘Dawnom’ smo napravili zombi film, ali smo ga pokušali napraviti do kraja takvim, sa svim tim tropima žanra” – izjavio je Snyder. “To je bilo tako zabavno, pa sam počeo razmišljati o drugim žanrovima za koje ta priča nije imala dovoljno mjesta. To je taj prostor u kojem se zabavljate sa žanrom, ali ga ne ismijavate – to je tanka granica.”

Ideja je godinama stajala u razvoju kod Warner Bros-a. “Nisu htjeli potrošiti toliki novac na zombi film ili ga jednostavno nisu shvatili tako ozbiljno” – izjavio je Snyder. Tada se Netflix ponudio da uloži u projekt, kao što to inače rade streameri. “Bili smo na sastanku u Netflixu i govorio sam o nekim od ovih scenarija na kojima sam radio”, prisjeća se Snyder. “I spomenuo sam ideju [Netflixovom šefu originalnih filmova Scottu Stuberu] i rekao je: ‘To je film! Idi napiši taj film i napravimo ga.’ Ja sam odgovorio: ‘Što, misliš sada?’ A on je rekao: ‘Napiši to sutra, pa ćemo snimiti za tjedan dana.'”

Glavne uloge tumače: Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick, Ana De La Reguera, Theo Rossi, Matthias Schweighöfer, Nora Arnezeder, Hiroyuki Sanada, Garret Dillahunt, Tig Notaro, Raúl Castillo, Huma Qureshi, Samantha Win, Richard Cetrone i Michael Cassidy.

Netflix je bio toliko entuziastičan oko te ideje da su odobrili i prikvel u vidu četverosatne anime serije.

Army of the Dead je trenutno u fazi postprodukcije, a na Netflixu se očekuje negdje ove godine.

Army of the Dead

Army of the Dead

Check Also

Zavirite iza kulisa Netflixove adaptacije stripa Slumberland!

Prvi pogled na Slumberland, Netflixov nadolazeći visokobudžetni fantasy film redatelja Francisa Lawrencea, poznatog po radu …

Novi Star Trek film stiže 2023. godine!

Ovaj tjedan ima više nego pristojna količina novosti iz Star Trek svemira. Saznali smo da …

Web Statistics