Prvi pogled na SF triler Mickey 17 s Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi!

Warner Bros. je s iznimno kratkim teaserom otkrio kada u kina stiže SF triler Mickey 17. Sad se neki od vas vjerojatno pitaju zašto je Mickey 17 toliko bitan da dobije teaser za teaser koji je zapravo samo dao prvi pogled na glavnog lika i datum kada se film očekuje u kinima. Pa, prvo što možda najviše iskače je da film režira ni manje ni više Bong Joon-Ho, korejski redatelj koji je osvojio Oscara za film Parasite. Pretpostavljamo da ste čuli za film ako ga već niste pogledali s obzirom da je dignuo puno prašine kao prvi film koji nije na engleskom jeziku, a koji je dobio Oscara u kategoriji najboljeg filma. No i prije nego je Parasite postao hit u svakom pogledu, Bong je već bio poznat po uradcima kao što su Snowpiercer, Okja i The Host. Mickey 17 također zapinje za oko i radi odabira glavnog glumca, Roberta Pattinsona (The Batman), kojeg ćemo uvoga puta gledati u ulozi potrošnog klona. I tako dolazimo i do trećeg razloga zašto je film bitan, a to je jer se radi o adaptaciji zanimljivog romana Mickey7, autora Edwarda Ashtona. Zanimljivo je i to da je roman tek izašao ove godine, a već dobiva i nastavak – Antimatter Blues, koji se očekuje 14. ožujka 2023.

No vratimo se nazad na film. Pattinson tumači Mickeyja Barnesa, “potrošnog” zaposlenika u ljudskoj ekspediciji poslanoj da kolonizira ledeni svijet Niflheima — koji odbija dopustiti da njegov zamjenski klon zauzme njegovo mjesto.

Detalji radnje još nisu potvrđeni, i za sada nije jasno koliko se Bong planira držati izvornog materijala. Bong osim što režira također i potpisuje scenarij te producira film kroz njegovu kuću Offscreen. Ostale producente čine Dede Gardner i Jeremy Kleiner za Plan B Entertainment te Dooho Choi za Kate Street Pictures. Produkcija je započela u kolovozu ove godine, a film na velika platna stiže 29. ožujka 2024. godine. Tako da svakako imate vremena prvo u miru pročitati i roman na kojem se temelji radnja, kao i njegov nastavak.

Kreativni tim iza kamere čine direktor fotografije Darius Khondji (Okja, Evita), produkcijska dizajnerica Fiona Crombie (The Favourite, Cruella), urednik Yang Jin-mo (Parasite, Train to Busan), dizajnerica kostima Catherine George (Okja, Snowpiercer) i nadzornik za vizualne efekte Dan Glass (The Matrix franšiza). Kompozitor je Jae-il Jung (Parasite, Squid Game).

Uz Pattinsona, ostalu glavnu glumačku ekipu čine Steven Yeun (Minari, The Walking Dead), Naomi Ackie (Star Wars: The Rise of Skywalker), Toni Collette (Hereditary) i Mark Ruffalo (Avengers).

Check Also

Serija Star Trek: Strange New Worlds obnovljena je za 4. sezonu!

Misija se nastavlja za Star Trek: Strange New Worlds. Popularni spin-off serije Star Trek: Discovery …

Kraj dolazi u novom traileru za 4. sezonu serije Evil

Paramount Plus objavio je novi trailer za četvrtu i ujedno posljednju sezonu nadnaravne serije Evil …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics