Prvi pogled na Netflixovu adaptaciju romana Cursed

Jedan od glavnih elemenata arthurijanske mitologije je Excalibur, magični mač kralja Arthura. No pitanje jest kako je došao do tog mača? Neki puta ga izvlači iz kamena, ali većinu puta mu ga daje žena poznata kao Gospa od jezera ili Nimue, lik koji s vremenom i zarobi čarobnjaka Merlina nakon što usvoji njegove čarobne tajne. Zanimljivo je da Netflixova adaptacija ilustriranog romana Cursed Franka Millera (The Dark Knight Returns, Sin City) nudi drugačiju perspektivu tog mita. U nadolazećoj seriji Nimue mora vitlati iliti upravljati Excaliburom kako bi se borila protiv sila zla, što možete i vidjeti u ekskluzivnim fotografijama koje je netom objavio EW. Nakon majčine smrti, Nimue se udružuje s Arthurom, tada samo skromnim plaćenikom, u potrazi za Merlinom. Tijekom njihovog putovanja Nimue će postati simbol hrabrosti i pobune protiv zastrašujućih Crvenih Paladina i kralja Uthera.

Roman Cursed potpisuje Tom Wheeler, dok su ilustracije od već spomenutog legendarnog strip umjetnika i povremenog redatelja Franka Millera. Wheeler i Miller su oboje scenaristi i izvršni producenti serije, dok Wheeler ima i funkciju showrunnera. Redateljske dužnosti su podijeljene između Jona Easta (Killing Eve), Zetne Fuentes (One Life to Live) i Daniela Netthiema (The Hunter). Uz fotke iz serije objavljena je i službena tie-in naslovnica za novo izdanje romana, čiji je vizual ujedno i poster za seriju.

Glavne uloge tumače Katherine Langford (Nimue), Devon Terrell (Arthur), Gustaf Skarsgård (Merlin), Daniel Sharman (Weeping Monk), Sebastian Armesto (kralj Uther Pendragon), Matt Stokoe (Gawain), Lily Newmark (Pym), Shalom Brune-Franklin (Igraine), Emily Coates (Sister Iris), Billy Jenkins (Squirrel), Bella Dayne (Red Spear) i Peter Mullan (Father Carden).

10 epizoda prve sezone serije na Netflix stiže negdje na ljeto, točan datum još nije poznat.

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Cursed

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics