Prvi pogled na Netflixov SF film Spiderhead

Ovo ljeto ćemo Chrisa Hemswortha gledati u dva žanrovska filma, prvi je naravno Marvelov Thor: Love and Thunder, dok je drugi Netflixov SF film Spiderhead. Ako vam naslov Spiderhead zvuči pomalo poznato, to je zato što se bazira na kratkoj priči Escape from Spiderhead autora Georgea Saundersa iz 2010. godine. Kao i u orginalnom materijalu film se fokusira na zatvor u kojem su zatvorenici testni subjekti za droge koje odmah i drastično mijenjaju njihove emocije i sposobnosti. Redatelj filma je Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick), dok scenarij potpisuju Rhett Reese i Paul Wernick (Zombieland, Deadpool).

U najmodernijoj kaznionici koju vodi briljantni vizionar Steve Abnesti, zatvorenici nose kirurški pričvršćen uređaj koji daje doze lijekova koji mijenjaju um u zamjenu za smanjenje kazne. Nema šipki, nema ćelija, niti narančastih kombinezona. U Spiderheadu, zatvorenici su slobodni biti što jesu. Sve dok to više nisu. Ponekad su bolja verzija. Trebate popraviti raspoloženje? Za to postoji lijek. U nedostatku ste riječi? Postoji lijek i za to. Ali kada dva testna subjekta, Jeff i Lizzy uspostave vezu, njihov put do iskupljenja se zaokreće, jer Abnestijevi eksperimenti počinju pomicati granice slobodne volje.

Glavne uloge tumače već spomenuti Chris Hemsworth te Jurnee Smollett, Miles Teller, Mark Paguio, Tess Haubrich, Angie Milliken i Stephen Tongun.

Spiderhead na Netflix stiže već 17. lipnja.

Spiderhead
Chris Hemsworth kao Abnesti, Miles Teller kao Jeff i Mark Paguio kao Verlaine.
Spiderhead
Chris Hemsworth kao Abnesti.
Spiderhead
Jurnee Smollett kao Lizzy i Miles Teller kao Jeff.

Check Also

Rebecca Ferguson pridružila se glumačkoj ekipi SF trilera Mercy

Rebecca Ferguson (Dune, Silo) glumit će uz Chrisa Pratta (The Tomorrow War, Jurassic World franšiza) …

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics