Prvi pogled na Harrisona Forda kao Indianu Jonesa u 5. filmu franšize!

Nismo baš sigurni da je hype za peti dio Indiane Jonesa toliki kakav se nastoji prikazati. Sasvim sigurno nas ima nestrpljivih da pogledamo posljednju avanturu s Harrisonom Fordom, ali ruku na srce očekivanja baš i nisu prevelika, jer moglo se puno bolje i s prethodnom avanturom. Možda se doduše stvar promjeni kad konačno pogledamo prvi teaser trailer, koji navodno stiže uskoro. Detalji radnje se očekivano drže u tajnosti, pa ni oko toga hype ne može biti pretjerano velik. I barem za sada ćemo se morati zadovoljiti ekskluzivom koju je osigurao Empire Magazine. No, ni tu nema previše prostora za taj toliko spominjani hype, ali prvi konkretan pogled na titularni i ujedno kultni lik filma kojeg utjelovljuje kao i svaki put do sada Harrison Ford, ipak nosi određeno zadovoljstvo.

Nedostatak detalja o radnji ostavlja puno prostora za nagađanja, a najviše se priča o tome da će Indiana Jones 5 poslužiti kao svojevrsno prenošenje baklje na mlađu generaciju. Kultni lik će konačno otići u mirovinu, a jedan od novih likova će nastaviti predvoditi franšizu. Tome u prilog ide i činjenica da je Ford još prije nekog vremena izjavio kako je on nakon petog nastavka gotov s tumačenjem Indiane Jonesa.

Za Empire Ford je izjavio sljedeće o filmu: “Pun je avanture, pun smijeha, pun pravih emocija. I vrlo je kompleksan i lukav. Snimanje je bilo teško, dugo i mukotrpno. Ali vrlo sam zadovoljan filmom koji smo dobili.”

Film za sada nema ni službeni naslov. Redatelj je James Mangold (Logan, Ford v. Ferrari), a scenarij potpisuje Mangold zajedno sa Johnom-Henryjem Butterworthom (Edge of Tomorrow) i Jezom Butterworthom (Spectre). Uz Forda glavne uloge tumače Phoebe Waller-Bridge kao Helena – Jonesovo kumče, dok Mads Mikkelsen po svemu sudeći tumači zlikovca filma. U ostalim za sada neotkrivenim ulogama su Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson, Toby Jones i Antonio Banderas.

Trailer koji bi nam trebao dati do znanja barem nešto o filmu neće biti novost za sve. Riječ je o traileru koji je već prikazan u sklopu konvencije D23, ali do sada nije prikazan široj javnosti.

Indiana Jones 5 u kina stiže 30. lipnja 2023. godine.

Indiana Jones 5

Indiana Jones 5

Indiana Jones 5

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics