Prvi pogled na “Wonder Woman”, film koji se u pripremi nalazi već 75. godina

 

Wonder Woman već smo mogli gledati na televiziji (serija je izlazila još u sedamdesetima), a njezine smo avanture pratili i kroz stripove i animirane filmove. Teško da ju je potrebno posebno puno najavljivati, jer isto tako je teško da postoji ženski superheroj koji je poznatiji od nje. Pa samo pogledajte to čudo od žene…

21112015_wonder_woman_2
Wonder Woman nekad

A sada je došlo vrijeme da je vidimo i na filmu, uz ogromni budžet i još veća očekivanja, baš kao što to danas ide.

Iako ćemo Gal Gadot kao Wonder Woman vidjeti već sljedeće godine u Snyderovom “Batman v Superman: Dawn of Justice”, prvi pogled na nju dobivamo iz filma posvećenog isključivo njoj (film se za sada jednostavno zove “Wonder Woman“) koji je pod redateljskom palicom Patty Jenkins, a u kina stiže 23. lipnja 2017. godine.

Što se može zaključiti iz nove slike? Ne puno, osim toga da je izgled definitivno moderan i da odgovara onome što DC želi napraviti svojim herojima kada ih prebacuje na film. Odavno smo napustili doba u kojima superheroji izgledaju blesavo (kao referencu ponovno pogledajte WW iz sedamdesetih). Pitanje je što o tome misle stari fanovi, oni koji te superheroje vole pratiti baš takvima kakvi jesu. No izgleda da se fanove puno i ne pita i da je ideja novih dizajna starih heroja baš ta da se stvore novi fanovi. A jedini zaključak do kojega ja mogu doći je taj da je očito stvarno teško napraviti novog kultnog superheroja koji funkcionira i nije jeftini ripoff nekog već postojećeg.

No usprkos idejama i komentarima koje ovih dana možemo izvlačiti pri pogledu na svakog  heroja, ono što mogu reći je da Wonder Woman izgleda zapravo poprilično dobro, mada možda ne dovoljno (ili uopće) superherojski. Ovako bi mogla proći za bilo kakvog ženskog lika iz nekog fantasya ili možda kakve space opere. Stara Wonder Woman bi danas možda izgledala jeftino, ali barem kada je vidite znate da se s njom ne treba šaliti. Ili to ili da je riječ o samo još jednom obliku američke propagande. Ali ako već volimo Kapetana Ameriku, nemamo razloga ne voljeti i nju, zato se držimo ovog prvog.

Nova Wonder Woman možda ne izgleda baš toliko opasno (barem na prvi pogled), ali definitivno će imati velik broj muških fanova.

Glumačku ekipu filma uz Gal Gadot u naslovnoj ulozi čine Chris Pine (Star Trek) kao Kapetan Steve Trevor, Robin Wright (House of Cards), Danny Huston (X-Men Origins: Wolverine), David Thewlis (Harry Potter), Ewen Bremner (Snowpiercer), Saïd Taghmaoui (American Hustle), Elena Anaya (The Skin I Live In) i Lucy Davis (Shaun of the Dead).

21112015_wonder_woman
Wonder Woman danas

Check Also

Bird Box Barcelona: prvi teaser trailer za Netflixov spin-off

Netflix je objavio prvi teaser trailer za Bird Box Barcelona, spin-off postapokaliptičnog horor filma iz …

Ahsoka: novi pogled i detalji serije!

Još od posljednje epizode serije Star Wars: Rebels, fanovi se pitaju gdje je nestao Ezra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics