Prvi pogled na Netflixov apokaliptični film The Midnight Sky

Nešto je pošlo po zlu. Tamo daleko, Zemlja šuti. Toksični oblaci kovitlaju se oko nje u zmijolikim oblicima. Čini se da ispod njih ništa nije živo. The Midnight Sky je SF film koji se opisuje kao miks filmova Povratnik (The Revenant) i Gravitacija (Gravity). Film je temeljen na romanu Good Morning, Midnight autorice Lily Brooks-Dalton. Redatelj filma je George Clooney koji ujedno tumači i jednu od glavnih uloga. “Ja još nemam ni 60, ali lik kojeg tumačim ima 70 godina. Na žalost, ja izgledam bliže tim godinama. Uvijek sam se činio nešto starijim, ali sada tako doista izgledam. Rekao bih da izgledam kao moj otac, ali moj otac izgleda bolje od mene.” Scenarij potpisuje by Mark L. Smith (The Revenant).

Clooney tumači znanstvenika Augustina Lofthousa koji se nalazi na udaljenoj istraživačkoj postaji na Arktiku. Nakon što je globalna katastrofa uništila planet, on je posljednji čovjek na Zemlji, i umire od raka, ali otkriva da se na postaji nalazi djevojčica Iris (Caoilinn Springall) koja se tamo sakrila tijekom posljednje evakuacije. Sada ona ovisi o njemu. Uz brigu o njoj, njegov cilj je zaustaviti povratak istraživačkog svemirskog broda s jednog od Jupiterovih satelita na planet Zemlju jer na Zemlji više nema života. Da bi spasili posadu Aethera, Augustin i Iris moraju se zaputiti kroz sve toksičniji zrak i otopljeni arktički krajolik kako bi došli do drugog obzervatorija koji ima dovoljno jaku komunikacijsku mrežu da dosegne brod.

Specijalistica misije Sully (Felicity Jones) očajnički želi uspostaviti komunikaciju sa Zemljom koja ne reagira, dok zapovjednik Adewole (David Oyelowo) razmatra da ih usmjeri u neistraženi svemir kao prečac kući. Inženjerka misije Maya (Tiffany Boone) mora održavati brod u funkciji dok pada kroz oblake stjenovitog leda. Pilot Mitchell (Kyle Chandler) i stručnjak za aerodinamiku Sanchez (Demián Bichir) brinu se oko toga da li je povratak uopće pravi izbor… “Likovi u knjizi su različiti”, izjavio je Clooney. “Lik Kylea Chandlera je mlađi Rus, a stvarno sam želio da likovi Kylea i Demiána budu stariji. Želio sam da to budu starci u Muppetima na balkonu. Želio sam da se svako toliko malo zabave. Da su iskusani, ali ne i paničari.”

The Midnight Sky isprepliće dvije vrlo različite radnje: NASA-ina posada na sudaru sa Zemljom i krhkog znanstvenika i dijete koji se bore s brutalnim arktičkim elementima. Film na Netflix stiže u prosincu.

The Midnight Sky

The Midnight Sky

The Midnight Sky

The Midnight Sky

The Midnight Sky

Check Also

Prvi teaser za specijal Wynonna Earp: Vengeance!

Dobrodošli u Čistilište! Wynonna Earp se vraća na male ekrane s tv specijalom od 90 …

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics