Prvi pogled na jezivu AMC-ovu adaptaciju romana NOS4A2

AMC je objavio galeriju fotografija iz nadnaravne serije NOS4A2 aka Nosferatu. Riječ je o adaptaciji istoimenog popularnog horor romana iz 2013. godine, autora Joea Hilla.

Seriju produciraju AMC Studios i Tornante Television. Tvorac i showrunner serije je veteran Jami O’Brien (Fear The Walking Dead, Hell On Wheels). Hill i O’Brien su i izvršni producenti, zajedno s Lauren Corrao, dopredsjednicom kuće Tornante Television. Prvu sezonu čini 10 epizoda koje na male ekrane stižu u ljeto ove godine. Kari Skogland (The Handmaid’s Tale) režira prve dvije epizode.

NOS4A2 nas upoznaje s Vic McQueen, mladom umjetnicom koja otkriva da ima nadnaravne sposobnosti. Ona će ukrstiti puteve s još jednom osobom s “darom”, Charliejem Manxom, koji za razliku od nje koristi svoje darove kako bi sijao užas i ostvario svoje ciljeve. On otima djecu u svom Rolls Royceu – naziv romana je tablica njegovog auta – te se hrani njihovim dušama kako bi zauvijek ostao mlad. Ono što ostane od dječjih tijela ostavlja u Christmaslandu, izobličenoj Manxovoj verziji Božićnog sela, gdje je svaki dan Božić, i nezadovoljstvo je strogo zabranjeno. Vic mora poraziti Manxa i spasiti njegove žrtve, bez da izgubi razum ili postane i sama njegovom žrtvom.

Glavne uloge tumače Zachary Quinto (Star Trek, American Horror Story) kao Charlie Manx, Ashleigh Cummings (The Goldfinch, Hounds of Love) kao Vic McQueen, Olafur Darri Olafsson (Lady Dynamite) kao Bing Partridge, Virginia Kull (The Looming Tower) kao Linda McQueen, Ebon Moss-Bachrach (The Punisher) kao Chris McQueen, Jahkara Smith (aka Sailor J) kao Maggie Leigh i Ashley Romans (Shameless) kao detektivka Tabitha Hutter.

Proces adaptacije za TV se vrtio oko poštivanja duha romana koliko je god to bilo moguće… jer ipak je to drugačiji medij. Christmasland je “kao zemlja za izgubljene dječake” u Pinokiu. To je mjesto poput zabavnog parka i svaki dan je zabavan…a svaki dan ne može biti Božićn jer bi tada djeca mogla postati demonska.” – izjavio je O’Brien.

Zachary Quinto kao Charlie Manx. NOS4A2, 1. epizoda.
Zachary Quinto kao Charlie Manx. NOS4A2, 5. epizoda.
Ashleigh Cummings kao Vic McQueen. NOS4A2, 3. epizoda.
Ashleigh Cummings kao Vic McQueen. NOS4A2, 1. epizoda.
JJ Smith kao Maggie Leigh. NOS4A2, 4. epizoda.
Olafur Darri Olafsson kao Bing Partridge. NOS4A2, 7. epizoda.
Virginia Kull kao Linda McQueen, Ashleigh Cummings kao Vic McQueen. NOS4A2, 2. epizoda.
Ebon Moss-Bachrach kao Chris McQueen i Ashleigh Cummings kao Vic McQueen. NOS4A2, 1. epizoda.
Ashleigh Cummings kao Vic McQueen. NOS4A2, 5. epizoda.

Check Also

Datum premijere i ostale novosti 2. sezone Netflixove serije Shadow and Bone!

Prvi teaser za drugu sezonu Netflixove fantasy seriju Shadow and Bone (Sjena i kost) smo …

The Ark: prvi pogled na SYFY-evu nadolazeću seriju!

Ako se želite investirati u novu SYFY-evu seriju tada skrećemo pozornost ne netom objavljeni kratki …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics