Prvi pogled i info za “SS-GB” mini seriju nastalu prema istoimenom romanu Lena Deightona

 

04012016_SSGB_post_1

Prije nego konačno objavimo tu famoznu uredničku top listu serija u prošloj godini vrijeme je da skrenemo pažnju na još jednu interesantnu seriju koja nam stiže 2016. godine. Nismo je stavili na popis najiščekivanijih serija jer se o njoj zapravo jako malo pisalo i pričalo, pa nam je iz tog razloga prošla doslovce ispod radara. Ono što je još zanimljivije jest da djelomično pokriva temu jedne serije koja se nalazi na našem uredničkom top 5 popisu iz 2015. godine.

Čini nam se da će svi fanovi Amazonove serije “The Man In The High Castle” biti oduševljeni kada saznaju da stiže ponešto slična stvar u nešto drugačijem pakiranju. Također je riječ o adaptaciji romana, ali ovaj puta riječ je o romanu “SS-GB” autora Lena Deightona. Radnja je smještena u alternativnoj povijesti gdje su Englesku okupirali nacisti tijekom Drugog svijetskog rata. U fokusu priče nalazi se detektiv Douglas Archer, istražujući ubojstvo s dalekosežnim posljedicama koje će se odraziti na Englesku, Njemačku i Ameriku.

SS-GB nam stiže iz BBC-jeve kuhinje u pet nastavaka, kao mini serija. Scenarij potpisuju Neal Purvis i Robert Wade koji su stajali i iza svakog Bondovog film od “The World Is Not Enough” do filma “Spectre”. Glumačku ekipu čine Sam Riley (Maleficent, Pride And Prejudice and Zombies), Kate Bosworth (Still Alice, 90 Minutes In Heaven), Jason Flemyng (The Missing), James Cosmo (Game Of Thrones), Aneurin Barnard (Cilla), Maeve Dermody (Serangoon Road), te njemački glumac Rainer Bock (Inglorious Basterds). Režiju ove ambiciozne serije potpisuje nagrađivani njemački redatelj Philipp Kadelbach.

04012016_SSGB_post_2

Check Also

Samuel L. Jackson predvodit će novu Marvelovu seriju kao Nick Fury za Disney+

Nick Fury se vraća na velika vrata u Marvelov kinematografski svemir (MCU), nakon što smo …

Helstrom: novi trailer za seriju Helstrom otkriva Marvelovu horor stranu

Približava se vrijeme kada ćemo zakoračiti u svijet Helstroma, nove Huluove serije koja će istražiti …

Web Statistics