Prvi isječak iz SF filma CODE 8

Još 2016. godine Stephen Amell (Arrow) i Robbie Amell (The Flash) su lansirali Indiegogo kampanju za skupljanje sredstava za SF film Code 8. Za potrebe kampanje napravljen je kratki istoimeni film kao “proof of concept”. Sada je plasiran i video isječak pod nazivom “Psyke Raid” koji nam daje do znanja što točno od nadolazećeg dugometražnog filma možemo očekivati. Isječak prikazuje policijski tim u raciji kada stvari krenu neočekivanim putem…

Code 8 je smješten u svijetu bliže budućnosti u kojem 4% populacije ima različite neobične sposobnosti, no umjesto da budu bogati superheroji, većina ih je diskriminirana, pa stoga žive u siromaštvu i pribjegavaju kriminalu. Connor Reed (Robbie Amell) je mladić s takvim posebnim, vrlo moćnim sposobnostima koji se muči s plaćanjem bolničkih tretmana za svoju bolesnu majku. Da bi zaradio novac koji mu je potreban pridružuje se svijetu kriminalaca kojeg predvodi Garrett (Stephen Amell).

Iza projekta stoje već spomenuti Stephen Amell kao izvršni producent i glumac, i Robbie Amell kao izvršni producent i glavni glumac. Režiser filma je Jeff Chan, koji zajedno s Chrisom Paréom potpisuje scenarij. Ostale uloge tumače Sung Kang (Fast and Furious), Aaron Abrams, Chad Donella i Alfred Rubin Thompson.

“U filmu ćemo otkriti malo više o klasnom sustavu, ali većina ih je klasa 1 i klasa 2. Kao što ste vidjeli u kratkom filmu – klasa 2 može podići kamionet, ali je i dalje to težak zadatak. Želimo utvrditi jasne limitacije i pravila. Cilj je stvoriti balans između supermoći i SF elemenata tako da konflikte rješavaju više karakteri i okolnosti. Bez obzira koliko moćan lik bio, metak ga može uspavati zauvijek. Nećete vidjeti nekoga kako podiže stadion ili kako preživljava bacanje kroz neboder. Želimo da naš svijet ima vrlo stvarne i opasne posljedice.” – izjavio je Jeff Chan.

Film pomalo podsjeća na Chronicle, relativno realan film o superjunacima koji nije postigao značajniji uspjeh, ali je pokazao da i ovakav žanr ima potencijala za pričanje posebnih priča. SF elementi podsjećaju na Blomkampova djela, što također baš ne pomaže s obzirom da je svojedobno Reddit “vrištao” o tome kako čitav projekt širi značajnu Chappie/District 9 vibru.

Code 8 se očekuje tijekom ove godine, točan datum još nije poznat.

Check Also

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Prvi, jezivi trailer za horor film The Watchers

Warner Bros. Pictures i New Line Cinema objavili su prvi teaser trailer i poster za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics