Prvi isječak iz distopijskog filma Night Raiders

Prvi isječak iz nezavisnog distopijskog trilera Night Raiders koji je svoju premijeru upravo doživio na ovogodišnjem Berlinaleu u sklopu programa Panorama. Film je napisala i režirala Danis Goulet. Riječ je o zajedničkoj produkciji Kanade i Novog Zelanda. Zanimljivo je i to da je jedan od izvršnih producenata ni manje ni više nego Taika Waititi. Ostali izvršni producenti su Noah Segal, Adrian Love, Tim White, Lisa Meeches i Kyle Irving.

Radnja filma je smještena u 2043. godinu gdje vojska kontrolira obespravljene gradove u Sjevernoj Americi, a djeca su u državnom vlasništvu. To je distopijska priča koja prati Nisku, očajnu domorodačku ženu na misiji da se pridruži podzemnoj organizaciji kako bi se infiltrirala u tkz. Državnu dječju akademiju i vratila svoju kćer.

Glavne uloge tumače Elle-Maija Tailfeathers (Blood Quantum, The Body Remembers When the World Broke Open), Amanda Plummer (Pulp Fiction, Ratched), Brooklyn Letexier-Hart (Burden of Truth), Alex Tarrant (Mean Mums), Violet Nelson i Gail Maurice (Trickster).

Night Raiders je jedan u nizu najnovijih autohtonih žanrovskih produkcija. 2020. godine je streaman Blood Quantum, autohtoni zombi horor filmaša Jeffa Barnabyja. Inuitska redateljica Nyla Innuksuk radi na filmu Slash/Back, filmu o invaziji izvanzemaljaca koji Goulet opisuje kao Attack the Block samo na dalekom sjeveru. Za svoj vlastiti film redateljica kaže da je na nju utjecao Children of Men. “Osjetila sam da je u svojoj srži imao tako snažnu emocionalnu istinu.”

Night Raiders

Check Also

The Boogeyman: prvi trailer za Kingovu adaptaciju istoimene priče!

20th Century Studios i 21 Laps objavili su prvi trailer i poster za The Boogeyman, …

Tomb Raider: Amazon radi na novom filmu, igranoj seriji i videoigri!

Amazon je po svemu sudeći odlučio zaigrati na veliko po pitanju Tomb Raidera. Prvo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics